avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare domiciliu minor dupa divort la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare domiciliu minor dupa divort la notar

Buna ziua. Va rog sa ma indrumati intr-o speta. O familie a divortat la notar, stabilind domiciliul copilului minor la mama si o pensie de intretinere datorata de tata. Dupa un timp, mama s-a hotarat ca nu mai poate ingriji minorul, care in prezent locuieste cu tatal, pentru o perioada nedeterminata. Mama in continuare are pretentia de a-i fi virata pensia de intretinere convenita pe cale notariala. Ce demersuri are la dispozitie tatal in acest context? Este amenințat cu executarea silita de către mama, daca nu va continua plata pensiei.
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2021
LauraSF, utilizator
Poate intenta o actiune in instanta solicitand stabilirea domiciliului minorului la el si pensie de intretinere de la mama!
Va multumesc frumos!
Sa solicite instanței stabilirea locuinței la tată. Oricum, dacă se va iniția executarea silită, să facă contestație la executare prin care să dovedească faptul că minorul este în îngrijirea lui și nu locuiește la mamă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silită pensie de întreținere cerută de părintele la care minorul nu mai vrea să locuiască. este corect? Evelyn 10 Evelyn 10 Va rog sa mă ajutați ca să inteleg cum este legea. Baiatul a stat la mama după divorț. Cum a împlinit 15 ani din cauza neglijetei si agresiuni fizice si ... (vezi toată discuția)
Pentru stabilirea domiciliului copilului la mama , ce demersuri trebuiesc facute? Iuliana Florea Iuliana Florea As dori sa stiu ce probe sau dovezi ar trebui sa am eu ca mama pentru a-mi lua copilul cu mine la mama mea care locuieste in alt judet? Nu mai vreau sa traiesc ... (vezi toată discuția)
Cum procedez @12345 @12345 Buna.Am 19 ani si am o fetita de 1 an si 9 luni ,cu tatal copilului mam despartit si el nu a vrut sa mai am nicio legatura cu fata a mutato ,ma blocat peste ... (vezi toată discuția)