avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... propietarul a inchiriat un spatiu comercial chiriasul ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

propietarul a inchiriat un spatiu comercial chiriasul pleaca ...

propietarul a inchiriat un spatiu comercial chiriasul pleaca pentru ca nui merge afacerea mentionez ca nu a platit chiria o luna jumatate sustinind ca trebuie sa-si recupereze investitia mentionez ca in contract nu se prevede asa ceva intrarea este daca prin lege poate sa aiba dreptate si cum pot sa-mi recuperez bani pe chirie.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 17:36, 12 Mai 2021
Buna ziua, contractul de inchiriere sub semnatura privata inregistrat la ANAF sau cele autentificate la notar sunt titluri executorii in ceea ce priveste recuperarea chiriei- art.1798 CC Acest lucru inseamna ca puteti merge la un executor judecatoresc pentru a il executa silit pe chirias pentru chiria restanta. De asemenea va trebui inscris contractul in Registrul de Publicitate Mobiliara in prealabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita a unui chirias, in baza contractului de inchiriere inregistrat la administartia finantelor publice. pacurar pacurar Rog un raspuns referitor la pasii de urmat in vederea executarii silite, respectiv recuperarea chiriilor restante si evacuarea, pentru un chirias persoana ... (vezi toată discuția)
Intretinere neplatita de chirias ContSters22096 ContSters22096 pt recuperarea cheltuielilor cu intretinerea cum at fi de preferat sa procedeze propretarul unui apartament inchiriat? - sa il actioneze pe chirias in ... (vezi toată discuția)
Evacuare firma sau obligarea firmei la plata chiriei livia31 livia31 Buna ziua, O cladire este inchiriata, de catre doua persoane private, unei firme, iar de doi ani (doua termene de plata conform contractului) aceasta nu ... (vezi toată discuția)