avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita a unui chirias, in baza contractului ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita a unui chirias, in baza contractului de inchiriere inregistrat la Administartia Finantelor Publice.

Rog un raspuns referitor la pasii de urmat in vederea executarii silite, respectiv recuperarea chiriilor restante si evacuarea, pentru un chirias persoana juridica. Mentionez ca si proprietarul este tot persoana juridica iar contractul de inchiriere a fost inregistrat la Administratia Finantelor Publice. Chiria restanta inregistrata este asumata de chirias si se dovedeste cu facturi insusite de acesta (semnate si stampilate). De-asemenea prin Act aditional de prelungire a Contractului de inchiriere s-a prevazut ca chiriasul se obliga sa achite chiria restanta, a fost precizata si suma... (ceea ce nu s-a intamplat- au fost doar promisiuni) - in caz contrar, contractul devine nul de drept.
Cel mai recent răspuns: pacurar , utilizator 15:27, 5 Martie 2014
In baza contractului de locatiune,locatorul trebuie sa notifice locatarul cu obligatia respectarii obligatiilor contractual asumate respectiv acoperire chirie restanta
Daca in termenul notificat locatarul nu se achita de obligatie,locatorul poate sa apeleze la mediator
Daca nu se solutioneaza amiabil,ramane ca solutionarea sa fie dispusa de instanta de judecata
Multumesc pentru raspuns. Dar nu inteleg, e tot prin instanta? Nu se poate merge direct la executor, daca respectivul contract inregistrat la AFP reprezinta titlu executoriu?
ba da, e titlu executoriu in ce priveste chiria, mergeti la executor.

Art. 1798

Caracterul executoriu

Contractele de locaţiune încheiate prin înscris sub semnătură privată care au fost înregistrate la organele fiscale, precum şi cele încheiate în formă autentică constituie titluri executorii pentru plata chiriei la termenele şi în modalităţile stabilite în contract sau, în lipsa acestora, prin lege.
Pt. gi-jane2 - Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de inchiriere - titlu executoriu virgo19 virgo19 Buna ziua, Am citit undeva ca, conform NCPC, contractul de inchiriere inregistrat la anaf constituie titlu executoriu. Vreau sa stiu daca este adevarat. Am ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi nsemeniuc nsemeniuc Exista vreun motiv pentru a nu putea evacua pe loc (eventual cu sprijinul politiei) niste chiriasi care nu au respectat contractul, in care exista mentiunea ca ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias-neplata chirie, utilitati pacepa_2001 pacepa_2001 Buna ziua, Am un chirias care de 2 luni nu a platit chiria si nici utilitatile (nici nu mai poate fi contactat).Care este procedura pentru evacuare/reziliere ... (vezi toată discuția)