avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua tuturor! În luna februarie 2019 m-am urcat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua tuturor! În luna februarie 2019 m-am urcat la volanul ...

Bună ziua tuturor!
În luna februarie 2019 m-am urcat la volanul unui autoturism sub influenta alcoolului (0.53 in aer expirat)lovind doua masini parcate fără victime intocminduse dosar penal am fost dus la spital pentru recoltarea probelor biologice apoi la secția de politie X pentru o declarație pe care nu am scris-o eu personal scriind-o agentul constatator eu neștiind ce a scris deoarece am adormit. (menționez ca în momentul opririi nu dețineam permis de conducere ,acesta fiind suspendat în trecut tot cu dosar penal încadrat la articolul 334 al.4 al codului penal iar acesta din urma fiind soluționat o luna mai târziu fiind încadrat la articolul 15 al.a "fapta nu exista").
Întrebarea mea este ! Ce se poate face în situația aceasta ținând cont ca sunt intretinator de familie și permisul îmi este necesar la locul de munca actual și ținând cont ca a fost pentru prima data când am urcat la volan sub influenta alcoolului neavând alte fapte de acest gen. Care este sancțiunea minima și sancțiunea maxima pe care o pot primi?(menționez ca dosarul încă nu a ajuns la judecata acesta aflându-se încă la poliție)
Mulțumesc anticipat

Inteleg ca sunteti cercetat pentru 2 infractiuni, art. 336 alin. 1 c.p. si art. 335 alin.2 c.p.
Riscati sa fiti trimis in judecata si condamnat. In urma hotararii definitive de condamnare permisul se anuleaza.
Pentru celeritate, angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna cu el strategia apararii.
Conform c.p. da sunt judecat pentru 2 infracțiuni....menționez ca dosarul meu în se afla la sediu politiei încă nu a fost înaintat parchetului...în aceasta cauza este posibil ca să primesc amenda penala și/sau suspendare??
Mulțumesc anticipat
Este posibil, individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan si permis suspendat ionut1559 ionut1559 Buna seara am si eu o intrebare am fost prins la volan cu o alcolemie de 0.53 in aerul expirat si permisul suspendat am fost de am dat probele de sange ce o sa ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis de conducere helene alexia helene alexia Prietenului meu in anul 2016 a facut un accident si ia luat permisul de conducere sa judecat pentru acel accident si urma sai dea permisul inapoi ca lau gasit ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis Feeric2k18 Feeric2k18 Buna ziua ! Aseara am avut parte de cea mai neplacuta experienta din viata mea, eram la volan eu neposedand permis si am fost urmarit de politie. Intr un final ... (vezi toată discuția)