avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Deranjarea linistii publice prin ascultare muzica la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Deranjarea linistii publice prin ascultare muzica la volum maxim

Buna ziua,

As dori sa aflu ce demers legal pot face in legatura cu vecinii care asculta zilnic muzica la maxim intr-un bloc de apartamente. Precizez faptul ca deranjarea linistii publica prin ascultarea muzicii la maxim se desfasoara aproape zilnic incepand cu ora 11:00 pana tarziu dupa amiaza, 16:00 - 17:00, deci nu doar in timpul orelor de liniste care pentru blocul nostru au fost decise ca fiind intre 14:00 - 17:00.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:10, 3 Mai 2023
Art. 2, pct. 25 si 26 din legea 61/1991
25) tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
26) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
[ link extern ]

Sunati la 112 sau politia locala si faceti sesizare cand se aude muzica...

Și orele de liniste sunt cele din lege, pct. 26 de mai sus, nu cele decise de asociatie..
Agentii constatatori amendeaza conform legii, nu regulamentului dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2021
Ionut.ion, utilizator
Poate fi avut in vedere si
-art. 2 pct. 27) organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban;
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am descoperit o metoda eficienta impotriva celor care asculat muzica peste limitele normale :)
[ link extern ]

Poate ca nu va functiona in toate situatiile, dar va functiona in unele.
Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2021
latka, moderator
In giurgiu zona Mihailesti, Gorneni, Stalpu, iepuresti pana la Ghimpati, localnicii nu mai au nici o limita ...manele permanent cu boxe de putere scoase in curti sau chiar pe strada.
Politia locala (rurala) din zona respectiva nu e capabila decat sa dea avertismente verbale... si asta doar daca raspund la telefon sau daca au chef sa vina. Asa ca...legea scrisa e una, dar realitatea e alta.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Mai 2023
roana99, utilizator
Indiferenta cetatenilor ajuta pe cei care incalca legea.
Daca politia si primaria nu isi fac datoria, exista inspectorat judetean, respectiv prefectura, institutii care pot fi sesizate, exista tribunale unde se pot deschide actiuni in contencios administrativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini galagiosi Vio506 Vio506 Stau intr-o curte comuna. Un vecin își aduce toți prietenii ,beau și dau drumul la muzica, de dimineața până seara zilnic , de săptămâni. Mă ... (vezi toată discuția)
Ore de liniste petrudaniel petrudaniel Buna ziua! Este adevarat ca nu pot asculta niciodata muzica la sistemul meu de home-audio? Legea mentioneaza ca doar tulburarea prin zgomote se sanctioneaza in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. imi poate explica cineva legea linistii publice, va ... CosminLrp CosminLrp Buna ziua. Imi poate explica cineva legea linistii publice, va rog? Am un vecin care asculta muzica ceva mai tare si e destul de deranjant. Vreau sa vad ce e ... (vezi toată discuția)