avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... GDPR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

GDPR

Buna ziua,
Am primit un email din partea unei companii prin care am fost notificata ca aceasta a fost tinta unui atac cibernetic (!) care a condus la scurgerea unr date personale printre care nume, adresa, nationalitate, pasaport, data de nastere, deci cam tot ce se poate afla despre o persoana. Presupun ca mesajul nu este doar unul general, ci inclin sa cred ca sunt una dintre persoanele ale caror date au fost divulgate (chiar si fara intentie) avand in vedere faptul ca in situatii de acest gen orice entitate care prelucreaza date cu caracter personal este obligata sa notifice persoanele afectate. As dori sa stiu ce ar trebui sa fac in acest caz , se impune vreo actiune din partea mea sau este recomandata vreuna? Cum as putea sti daca cineva foloseste datele astfel obtinute in mod fraudulos? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 08:10, 14 Mai 2021
Dacă apreciați că această scurgere/pierdere de informații a fost de natură să vă aducă un prejudiciu, puteți solicita să fiți despăgubită de societatea care avea obligația de a se asigura de securitatea și integritatea informațiilor. Eu am mai asistat clienți în asemenea situații și, de regulă, am pornit o discuție/negociere cu societatea în cauză și am solicitat plata unor daune.
Este greu de apreciat pentru ca nu am mai multe detalii si nu as stii in ce mod am fost impactata, daca si de catre cine. Dar cand afli ca e posibil ca date extrem de senzitive precum cele ale unui act de identitate, adresa etc ar fi putut ajunge pe mana cine stie cui, nevoia de mai multe informatii devine necesara. M-ar fi interesat sa stiu daca am dreptul sa le solicit mai multe detalii si daca sunt obligati sa le ofere.
Ca să vă răspund pe scurt, da. Aveți dreptul să cereți detalii suplimentare și sunt obligați să le furnizeze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de chemare in judecata fara mentionarea datelor personale RoSo RoSo Buna ziua, Primesc mesaje comerciale nesolicitate prin e-mail in fiecare luna de la diverse firme. Acest lucru se intampla de ani de zile. Am trimis ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa știe și sa facă o firma (srl) despre protectia datelor? Tyno1974 Tyno1974 Ce trebuie sa știe și sa facă o firma (SRL) despre Protectia datelor? (vezi toată discuția)
Divulgarea pe facebook a valorii sumei restante la întreținere a unui proprietar de către președintele asociației de proprietari MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Președintele Asociației de Proprietari a furnizat în cadrul unor comentari pe Facebook de pe pagina personală a unui proprietar-debitor valoarea sumei ... (vezi toată discuția)