avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. In cazul unei succesiuni dezbatuta in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. In cazul unei succesiuni dezbatuta in instanta pentru,sa ...

Buna ziua. In cazul unei succesiuni dezbatuta in instanta pentru,sa zicem,un apartament, persoanei careia i s-a dat castig de cauza ce acte i se elibereaza de catre instanta,se elibereaza certificat de mostenitor sau alt act care sa ateste calitatea acesteia de castigator al respectivului proces de succesiune. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristian Racaceanu , utilizator 10:24, 14 Mai 2021
Buna ziua!
In functie de capetele de cerere ale acțiunii.
Instanta se poate pronunța doar asupra ce i s-a cerut.daca asta i s-a cerut asta va cuprinde și hotararea care va tine loc de certificat de moștenitor.pana nu se vede actiunea sau hotararea nu vi se poate raspunde
Dar în cazul în care se hotărăște că persoana respectivă este moștenitoarea apartamentului precizat în cerere și ulterior descoperă că defunctul mai avea și un alt bun, să zicem un teren,ce se întâmplă? Se poate face o suplimentare sau trebuie să se deschidă un alt proces pentru bunul descoperit ulterior? Sau se poate merge la orice notar pentru bunul respectiv? Mulțumesc.
Instanta pronunta o hotarare în care O sa apara cine sunt rmoștenitorii,bunurile care compun masa succesorala,cotele etc. etc.
Bun dar totuși nu înțeleg ce se întâmplă cu bunul descoperit ulterior.Pe scurt la notar se face o suplimentare la moștenire,ce se întâmplă la instanța?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune inadmisibila si partaj succesoral ContSters163072 ContSters163072 10/06/2009 Constata deschisa succesiunea dupa defunctul Ola.. Ghe, decedat la 22.09.195.. Constata ca succesori ai acestuia sunt reclamantul cu o cota de 7/16, ... (vezi toată discuția)
Succesiune ionela1965 ionela1965 Imi cer scuze,imi este și rusine pt ca am pus multe întrebări, multumesc tuturor pt răspunsurile date,acum ma confrunt cu o problema,după decesul mamei am ... (vezi toată discuția)
Certificat suplimentar .... gigelas gigelas Buna seara, O succesiune ce s-a dezbatut in 1984,la Notariatul de Stat. Acum,s-a descoperit ca trebuiau incluse in certificatul de mostenitor si cateva ... (vezi toată discuția)