avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Am cumparat un apartament la etajul 10, iar ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Am cumparat un apartament la etajul 10, iar fosta ...

Buna ziua. Am cumparat un apartament la etajul 10, iar fosta peiprietara a taiat tevile cu aprobare de la etajul 9 si a montat centrala electrica. Asociatia imi impune suma de 50 de lei lunar in perioada iernii pe motiv ca podeaua apartamentului meu se incalzeste de la vecina de la 9 care este inca legata la caldura orasului. E legal asa ceva din moment ce tevile nu mai trec prin apartamentul meu? S a mai intalnit cineva cu problema asta?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 10:17, 20 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Nu este legal. Faceți-le o hârtie în care solicitați anularea acestei taxe, întrucât nu există bază legală în care să vă fie impusă, și - dacă ați plătit deja ceva - restituirea sumei totale.
Așteptați max. 30 de zile și, dacă nu vă răspund, spuneți-le că o să mergeți la primărie, la compartimentul care se ocupă de asociațiile de proprietari. Observați că nu zic să îi reclamați din prima :) E bine să încercați să rezolvați înainte de a apela la autorități.
Dacă nu vor și nu vor, reclamați-i în scris.

Citiți legea asociațiilor de proprietari, vă este de folos:
[ link extern ]

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pretentia asociatiei de proprietari nu are temei legal
2 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai autoritățile aprobă DEBRANȘAREA.... REPET: DEBRANȘAREA!Conductele de transport ale blocului/imobilului/condominiului nu se taie, nu se desființează, sunt instalații comune ale acestuia.Chiar încastrate, acestea radiază și transmit căldură, iar asociația trebuie să taxeze acest consum...Că să nu mai intrăm în subiectul la zi in lume: descurajarea, interzicerea încălzirii cu gaze!
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Urduban Dumitru a scris:

Chiar încastrate, acestea radiază și transmit căldură, iar asociația trebuie să taxeze acest consum...Că să nu mai intrăm în subiectul la zi in lume: descurajarea, interzicerea încălzirii cu gaze!

1. Tocmai, ca nu mai sunt incastrate, ci inexistente in apartamentul cu pricina, de la etajul 10, deci nu exista temei legal de plata a
acelei taxe.
2. Subiectul zilei e altul, nu se va interzice (descuraja) consumul de gaze, ci treptat gazul principal va deveni (in acceptiunea celor care doresc "energie verde") HIDROGENUL.Sa vedeti atunci explozii ! :)
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2021
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Plata pierderilor de caldura atomis atomis Eu m-am debransat de la caldura, de vreo 2 ierni, si am tot platit nu stiu ce pierderi de caldura, ba pe scara, ba din apartament, dar tin sa sublinie ca pe ... (vezi toată discuția)
Ordin 91/2007 anrsc petschovschi petschovschi Am o intrebare: este in continuare in vigoare acest ordin ? Acesta prevede: [i]ART. 251 Deconectarea unui consumator de energie termicã dintr-un ... (vezi toată discuția)