avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua!!! Daca societatea hotaraste desfiintarea de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua!!! Daca societatea hotaraste desfiintarea de posturi ...

Buna ziua!!! Daca societatea hotaraste desfiintarea de posturi in vederea eficentizarii si are un numar de peste 1000 de salariati, care sunt pasii pentru o concediere individuala, caci numarul posturilor desfiintate este sub 30. Trebuiesc urmati toti pasii ca si la o concediere colectiva( cu notificarea sindicatelor, ITM-ului, AJOFM) sau se poate face mai simplu, dupa aprobarea programului de restructurare cu desfiintarea posturilor se pot emite deciziii de preaviz in vederea concedierii???? Esteo situatie noua, de fiecre data facand concedieri colective, care sunt mult cu peroceduri mult mai stufoase!!!
Dacă sunt mai puțin de 30 salariați concediați atunci se încadrează la concediere individuala.


Pasii privind concedierea individuala:
- hotarare AGA privind desfiintarea postului plus modificarea organigramei
- comunicare si emiterea instiintarii de preaviz salariatului in cauza
- la terminarea preavizului , emiterea si comunicarea deciziei de concediere
- emiterea si eliberarea adeverintei de vechime si adeverintei de somaj.
Trebuie sa aveți mare grija la întocmirea documentelor de mai sus trebuie justificat legal foarte temeinic deoarece concedierea trebuie sa fie absolut necesara " efectivă și reaoa.inclusiv la comunicare și calcularea preavizului pune mari probleme.activez în domeniul muncii și va pot spune ca mulți angajați castiga în instanta.cel mai bine este sa apelati la un specialist care sa va asiste în întocmirea documentelor și are experienta în instanta
Va multumesc pt raspunsuri!!!

Editat: citare răspuns anterior
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare de post smeagull smeagull Buna ziua, Va rog sa imi spuneti si mie care sunt pasii ce trebuie urmati de angajator pentru concedierea prin desfiintare de post, si care este, in mare, ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala irina_marieta irina_marieta Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: Ca urmare a nevoii de reducere a personalui care deserveste contractele de ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala ContSters31759 ContSters31759 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care sunt actele care trebuie intocmite in cazul concedierii individuale prin desfiintarea postului. Multumesc! (vezi toată discuția)