avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Modificarea legii privind acordarea stimulentului de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Modificarea legii privind acordarea stimulentului de inserție

Bună ziua! Noua lege privind acordarea stimulentului de inserție, in valoare de 1500 Ron/ 650 Ron după caz, se aplică și celor care deja beneficiază de acesta? Soțul meu primeste, de 5 luni deja, stimulentul in valoare de 650 de lei, deoarece si-a continuat activitatea la locul de munca ( nu a vrut să intre în CCC, eu nemaiavînd loc de muncă anterior nașterii copilului, pentru a putea beneficia de indemnizație). Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2021
corina1205, utilizator
Cel mai recent răspuns: corina1205 , utilizator 00:56, 29 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 26 din 7 aprilie 2021, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 363 din 08 aprilie 2021:

Articolul IV

(1) Prevederile art. 7 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, aprobată prin Legea nr. 132/2011, cu modificările și completările ulterioare, precum și cu modificările și completările aduse prin prezenta ordonanță de urgență, se aplică și persoanelor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
a) au beneficiat de concediu și indemnizație pentru creșterea copiilor și/sau de stimulentul de inserție;
b) realizează venituri supuse impozitului din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare;
c) copiii nu au împlinit vârsta de 3 ani, respectiv 4 ani în cazul copilului cu dizabilități.

(2) În vederea acordării stimulentului de inserție potrivit alin. (1) de la data intrării în vigoare a prevederilor art. I din prezenta ordonanță de urgență, persoanele depun o nouă cerere în termen de 30 de zile lucrătoare de la această dată.

(3) În situația în care se depășește termenul prevăzut la alin. (2), stimulentul de inserție se acordă de la data depunerii cererii.
Mulțumesc frumos, pentru răspuns!
copilul are acum 6 luni sau mai mult?
Buna ziua! Fetita mea are acum 7 luni si o săptămână.

andreea.emilia1986 a scris:

copilul are acum 6 luni sau mai mult?


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am o altă nelămurire în ceea ce privește stimulentul ... corina1205 corina1205 Bună ziua! Am o altă nelămurire în ceea ce privește stimulentul de inserție... Soțul meu, a beneficiat timp de 1 an si 11 luni, de stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tatic,in ingrijire copil: ce avantaje am daca incep ... cristeadraguta@yahoo.com cristeadraguta@yahoo.com Buna ziua! Tatic,in ingrijire copil: ce avantaje am daca incep serviciul (intrerup concediul de ingrijire copil ) cu doua luni mai devreme? Dar cu o luna? ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la noua lege a stimulentului de insertie LustAna LustAna In legatura cu noua lege a stimulentului de insertie as vrea cateva lamuriri. Fetita mea are 2 ani si 5luni, eu muncesc de 2luni la un alt loc de munca ... (vezi toată discuția)