avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! Am o altă nelămurire în ceea ce ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! Am o altă nelămurire în ceea ce privește stimulentul ...

Bună ziua!
Am o altă nelămurire în ceea ce privește stimulentul de inserție... Soțul meu, a beneficiat timp de 1 an si 11 luni, de stimulentul de inserție, în sumă de 650 ron pe lună, eu neavand un loc de muncă, in ultimele 24 luni, anterioare nasterii copilului...el a lucrat în tot acest timp, neavând ccc, sau întrerupere în câmpul muncii. De ce nu primeste și el stimulentul de inserție până la împlinirea vârstei de 3 ani a copilului, așa cum se întâmplă în cazul celor care se reîntorc la muncă ,inainte sau după împlinirea vârstei de 2 ani a copilului. Copilul este sanatos. Are acum 2 ani.
Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: corina1205 , utilizator 16:45, 24 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 26 din 7 aprilie 2021, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 363 din 08 aprilie 2021:
Articolul IV
(1) Prevederile art. 7 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, aprobată prin Legea nr. 132/2011, cu modificările și completările ulterioare, precum și cu modificările și completările aduse prin prezenta ordonanță de urgență, se aplică și persoanelor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:a) au beneficiat de concediu și indemnizație pentru creșterea copiilor și/sau de stimulentul de inserție;b) realizează venituri supuse impozitului din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare;c) copiii nu au împlinit vârsta de 3 ani, respectiv 4 ani în cazul copilului cu dizabilități.
(2) În vederea acordării stimulentului de inserție potrivit alin. (1) de la data intrării în vigoare a prevederilor art. I din prezenta ordonanță de urgență, persoanele depun o nouă cerere în termen de 30 de zile lucrătoare de la această dată.
(3) În situația în care se depășește termenul prevăzut la alin. (2), stimulentul de inserție se acordă de la data depunerii cererii.
Bună ziua! Mulțumesc pentru răspuns! Dar in ceea ce priveste valoarea stimulentului, de 650 ron, primit in fiecare luna, pana cand fetita a implinit 1 an si 11 luni, este cea corecta? Eu am mai pus aceasta intrebare, pe acest forum, si acum 1 an jumatate. Tot de la dvs am primit raspunsul, din care am inteles, ca sotul se incadra sa primeasca 1500 ron, pe luna . Cand am sunat însă la AJPIS Arges, functionarul cu care am vorbit, a spus ca sotul nu intra in categoria celor care trebuie sa primeasca 1500 ron pe luna, stimulent, ci 650 ron... Imi puteti explica "mai pe romaneste", va rog!
Mi-e teama ca si acum, cand va trebui sa refacem cererea pt primirea stimulentului pana la 3 ani, ne vom lovi de aceeasi nepăsare a lor.
Mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2022
corina1205, utilizator
Bună ziua! Mulțumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea legii privind acordarea stimulentului de inserție corina1205 corina1205 Bună ziua! Noua lege privind acordarea stimulentului de inserție, in valoare de 1500 Ron/ 650 Ron după caz, se aplică și celor care deja beneficiază de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tatic,in ingrijire copil: ce avantaje am daca incep ... cristeadraguta@yahoo.com cristeadraguta@yahoo.com Buna ziua! Tatic,in ingrijire copil: ce avantaje am daca incep serviciul (intrerup concediul de ingrijire copil ) cu doua luni mai devreme? Dar cu o luna? ... (vezi toată discuția)
Bună seara, de la hr mi s- a spus ca "modificarile actuale nu ... StelutaStell StelutaStell Bună seara, De la Hr mi s- a spus ca \"Modificarile actuale nu includ reducerea perioadei de revenire petru a putea beneficia de stimulentul de insertie,\" ... (vezi toată discuția)