avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna seara. Am si eu o intrebare. O persoana cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna seara. Am si eu o intrebare. O persoana cu handicap grav, ...

Buna seara. Am si eu o intrebare. O persoana cu handicap grav, cu insotitor si pensie de invaliditate..daca renunta la pensie... isi pierde si insotitorul? sau sunt chestii separate? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:59, 22 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt situatii diferite.
Va multumesc. Am citit undeva ca pers cu handicap grav+insotitor , nu au dreptul la munca, si daca vor sa se angajeze trebuie sa renunte la insotitor. Este adevarat?

citez mesajul :
" Avand in vedere ca aveti insotitor asta inseamna gradu grav sau 1 cea ce nu va da drept de munca , iar daca salariul nu e foarte consistent nu cred ca merita efortu, dar daca totusi vreti sa va angajati trebuie sa renuntati la insotitor si sa cereti cel putin gradu 3 la pensia de boala ca sa puteti avea drept de munca 4 ore pe zisau renuntati la pensia de boala definitiv si insotitor si atunci aveti drept de munca 8 ore sau cate doriti "
Ultima modificare: Vineri, 21 Mai 2021
alessysz, utilizator
Ati citit aici
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Legea 448/2006 prevede:, art.78 alin.1: Persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale și capacității de muncă, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel județean sau al sectoarelor municipiului București.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Mai 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana cu handicap grav, doresc semnare contract de munca. rcristea67 rcristea67 Buna ziua, Sunt o persoana cu handicap grav, am o pensie de invaliditate, indemnizatie de insotitor si mai primesc si indemnizatea de incadrare in grad de ... (vezi toată discuția)
Angajare dupa pensie de invaliditate valentinaanghel valentinaanghel Buna ziua, O persoana care a avut pensie de invaliditate grad accentuat se poate angaja dupa trecerea de la pensia de invaliditate la pensia de limita de ... (vezi toată discuția)
Cumul indemnizatie cu salariu sabyn_a sabyn_a Sunt o persoana cu handicap gradul 1 vreau sa intreb daca ma pot angaja la o unitate protejata fara sa mi se taie drepturile de care beneficiezi adica:293lei ... (vezi toată discuția)