avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, As dori sa ma ajutati intr-o situatie care ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, As dori sa ma ajutati intr-o situatie care ma priveste ...

Buna ziua,
As dori sa ma ajutati intr-o situatie care ma priveste in legatura cu un dosar de pensie pentru limita de varsta si la care Casa de pensii Neamt nu vrea sa imi recunoasca anii lucrati in grupa a II-a pe diverse motive. Si inca un lucru, daca imi puteti spune unde as gasi prevederile MMPS nr.12246/92, ca sa mi se treaca temeiul legal pe adeverinta eliberata de S.C. COMCEREAL Neamt.
Cel mai recent răspuns: Dana Stamatin , utilizator 08:41, 31 Mai 2021
Puteti contestă în instanta Decizia și sa solicitati recalcularea
Stiu asta, dar nu stiu cum se procedeaza si sunt in discutii cu firma ce are arhiva de la Comcereal pentru o noua adeverinta intocmita dupa cerintele casei, casa care face o multime de mofturi, la unii iau in considerare adeverintele care atesta munca in grupa a II-a , la altii, Nu! Ma interesa acea Scrisoare a MMPS, deoarece nu am gasit-o nicaieri.
Toate scrisorile emise de MMPS au fost incluse in Ordinul nr.50/1990 , forma actualizata in 1994

Adeverinţele prin care se atestă faptul că în anumite perioade persoanele şi-au desfăşurat activitatea în locuri de muncă încadrate în grupa a II-a de muncă se întocmesc potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 14, la Normele de aplicare a Legii nr. 263/2010 aprobate prin HG 257/2011.
Buna ziua! Revin pentru aceeasi problema... pe adeverinta eliberata de catre SC COMCEREAL Neamt, in data de 24. 04.2001 se mentioneaza perioada in care am lucrat ca laborant, perioada ce se incadreaza in grupa a II-a de munca, cf. art. 3 din Ordinul 50/ 1990 si a prevederilor MMPS nr. 12246/92, procent 70%.In motivarea Casei de pensii, pentru respingerea incadrarii , citez " temei legal incomplet pentru incadrarea in grupa a 2-a de munca". Am luat legatura cu o firma din Brasov unde se afla arhiva Comcereal si mi s-a spus ca nu stie ce temei legal sa treaca. I s-a spus de la TCE 3BRAZI ca poate trece ceea ce sa afla in Anexa la Scrisoarea MMPS nr. 382/MB/8.11.2000, pct. 180 sau 181 dar nu a precizat ce litera.Faptul ca eu trebuie sa platesc adeverinta respectiva, mi se pare corect ca sa primesc o adeverinta pe care sa o accepte Casa. Multumesc!
Va rog sa imi spuneti daca nu ma incadrez in perioada mentionata in ultima decizie de contestare, mai pot sa solicita recalcularea pensiei prin prezentarea adeverintelor doveditoare grupei a II-a? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Scrisoarea mmps 382/mb//2000 moshulica moshulica Poate sa ma ajute cineva cu textul scrisorii MMPS 382/MB/08.11.2000 ? CJP mi-a respins cererea de pensionare pentru limta de varsta invocand acest document. ... (vezi toată discuția)
Respingere adeverinta gr a ii-a de munca - activitate in agricultura NOVICELE_1 NOVICELE_1 BUna ziua, Am lucrat ca laborant intr-un siloz de cereale si am o adeverinta eliberata in 2003 cu grupa aII-a cf Ordin 50/1990 anexa 2 pct 18 in procent ... (vezi toată discuția)
Documente uttile daia ileana daia ileana Va rog un mic ajutor nu gasesc sectiunea de documente utile. Mai exact era acolo scrisoarea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale nr. 382/MB/2000 si ... (vezi toată discuția)