avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare în străinătate copil minor. Bună seara. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare în străinătate copil minor. Bună seara. Sunt divorțata ...

Plecare în străinătate copil minor.
Bună seara. Sunt divorțata și tatal, roman, dorește să ia copilul în Italia în vacanță de vară. Cu excepția procurii as putea sa fac un act în care sa fiu sigură că îl aduce inapoi pana la începerea școlii? Să nu am surpriza ca nu mai vrea să îl aducă. Copilul are dublă cetățenie, tatăl este roman tot cu dublă cetățenie. După divorț, copilul e in grija mea.
Buna ziua, preventiv nu aveti cum sa va asigurati juridic ca il va aduce inapoi. Doar in situatia in care s-ar intampla acest lucru, aveti la indemana cai legale pentru a readuce copilul langa dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scrieti in acea declaratie exact perioada in care va fi plecat.
M.am gândit să.mi faca și el o procura pt copil. În caz de ceva, să mă duc după copil în străinătate și să.l aduc.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, preventiv nu aveti cum sa va asigurati juridic ca il va aduce inapoi. Doar in situatia in care s-ar intampla acest lucru, aveti la indemana cai legale pentru a readuce copilul langa dvs.

Ce puteti face cu procura, puteti face si fara ea, deci nu prea va ajuta.
exact, plus ca hartia aia va e de folos doar la iesirea din Romania.
Scrieti exect perioada in care vreti ca cea mica sa sta la tata, deci va dati acordul pt o luna sa zicem in perioada 1 iulie - 1 august, iar dupa expirarea perioadei, ii faceti plangere pt rapire.
situatia dvs e mai complicata, daca ii dati acordul, riscati sa nu vi-l aduca si va fi destul de greu sa luati copilul inapoi. Daca nu ii dati acordul, poate sa il obtina in instanta si ajungeti in acelasi punct.
Dvs simtiti cel mai bine daca exista riscul sa nu o aduca.

Alte discuții în legătură

Procura Marcu.Cristina Marcu.Cristina Buna ziua.Fiul meu are 14ani și 7 luni.la vara vrea sa plece la fratele lui în Austria..și îmi trebuie procura de la tara lui pt a ieși din țară și ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa obtin custodia copilului? roxanaiuliana roxanaiuliana Buna ziua!Ma numesc Roxana...Daca nu deranjez as avea o intrebare care ma macina la care nu gasesc raspuns ...Am trait in concubinaj cu un barbat timp de 10 ... (vezi toată discuția)
Mutare minor in germania dianagermania2020 dianagermania2020 Buna ziua! Este adevarat ca, conform noului cod civil, daca eu m-am mutat in Germania si aduc cu mine fetita minora, in varsta de 9 ani, doar cu procura de ... (vezi toată discuția)