avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de preemptiune - intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de preemptiune - intravilan

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o lamurire in ceea ce priveste dreptul de preemptiune in cazul unui teren intravilan. Exista acest drept? Daca nu, exista vreo modalitate prin care se poate obtine?

situatia in care ma aflu este urmatoarea: terenul invecinat cu al nostru este scos la vanzare de catre banca, suntem mai multe persoane interesate de acel lot - asadar urmeaza o inaintare de oferte; as vrea sa stiu daca invecinarea cu lotul vizat constituie un avantaj. (schimbarea destinatiei terenului din extravilan in intravilan a fost facuta in martie 2021)

Va multumesc anticipat,
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Mai 2021
Sorana Ionascu, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 09:00, 24 Mai 2021
Dacă era vorba despre terenuri agricole extravilane, răspunsul ar fi fost afirmativ, dar în cazul dumneavoastră nu se aplică această regulă.
Chiar daca terenul este situat in intravilan, potrivit art 1849 Cod CIvil "Arendaşul are drept de preempţiune cu privire la bunurile agricole arendate, care se exercită potrivit Art. 1730-1.739."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de preemtiune gicsyyy gicsyyy as dorii sa stiu cine are acest drept un ocupant abuziv al unui teren sau un solicitant de concesiune sau vecinul invecinat (vezi toată discuția)
Imputernicire la notar ContSters359110 ContSters359110 verisoara mea spune ca are de la unchiul meu( tatal ei inca in viata) imputernicire de la notar , cum ca, poate sa vanda un teren parte a unchiului meu. ... (vezi toată discuția)
Drept de preemtiune?! danicus danicus Dreptul de preemtiune este valabil doar in cazul terenurilor agricole din extravilan sau si in cazul altor bunuri? (vezi toată discuția)