avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... citatie prezentare tribunal fond drepturi banesti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

citatie prezentare tribunal fond drepturi banesti

Am depus cerere de chemare in judecata a angajatorului pentru drepturi banesti + plata contributiilor la stat. Am primit citatia in care ultima fraza este :"raspundeti la exceptia lipsei calitatii procesuale active in capatul de cerere privind obligarea paratei la virarea contributiilor".
Deoarece nu sunt jurist si nu am angajat avocat, va rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac legat de acea ultima fraza.
Va multumesc.
Exceptia lipsei competentei teritoriale invocata intr-un litigiu de munca este o exceptie absoluta, prin urmare, instanta o poate invoca din oficiu.
Am avut pe data de 13.01 termen - din pacate, desi am formulat raspunsul la intampinare cu continutul pe care mi l-ati indicat, nu am gasit suficienta deschidere la completul de judecata spre a mi se ridica exceptia lipsei calitatii procesuale active , astfel incat mi-a fost respinsa cererea cu privire la plata contributiilor restante catre stat. Cel putin asa era mentionat in condica pe care am vazut-o astazi (ca s-ar parea ca hotararea judecatoreasca o voi primi mult mai tarziu). Am fost surprinsa de aceasta pronuntare, cu atat mai mult cu cat la proces nu mi s-a obiectat nimic de catre presedinta completului, iar parata nu s-a prezentat si nici nu a fost reprezentata.
Am primit astazi si raspunsul la sesizarea facuta la ITM - nu contine absolut nici o fraza cu privire la plata contributiilor. Oare chiar aceste contributii la stat constituie un subiect tabu pentru autoritati ? Si daca mie, care sunt personal si direct interesata mi se contesta sau mi se ignora dreptul de a-mi reclama aceste drepturi, atunci cine este indreptatit sa le ceara pentru mine ?
Oricum, lasand putin in urma toate acestea, cu multa consideratie recunosc faptul ca fara indrumarile Dvs, ale echipei avocatnet, nu as fi stiut sa fac nici un demers. Inca o data, va multumesc - trebuie sa va informez ca angajatorul a fost obligat de catre ITM ca pana la o data foarte apropiata sa-mi achite toate platile restante, si aceasta obligatie ii va reveni si prin hotararea judecatoreasca.
Cu multa, multa stima.
daca sunteti nemultulmita de hotarare puteti declara recurs.
Multumesc dar, imi permit sa va intreb : Dvs aveti cunostinta ca exista precedent in sensul castigarii acestor drepturi de catre vreun angajat ?
Personal sunt dezamagita ca o argumentatie atat de logica si pertinenta nu a fost considerata suficient de elocventa.
Si eu va indicsa introduceti recurs motivat pe temeiul prevazut de art. 304 alin.1 pct.9 C.pr.civ. (hotararea pronuntata este lipsita de temei legal ori a fost data cu incalcarea ori aplicarea gresita a legii).
Succes!

Alte discuții în legătură

Citatie tribunal ioana2525 ioana2525 Ce inseamna daca primesc pe citatie \"[b]sa se raspunda la exceptia lipsei calitatii procesuale active fata de capatul de cerere privind obligarea paratei la ... (vezi toată discuția)
Solutie proces! haller haller Buna ziua! As dori sa mi se explice si mie solutia din [b]apel[/b]. La prima instanta pe fond s-a dat urmatoarea solutie: \\"Solutie: HOT.-Respinge ... (vezi toată discuția)
Informaţie GHEORGHIAN GHEORGHIAN Doresc să aflu mai pe înţeles ce înseamnă : admite/ respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active/ pasive a reclamantului/ părâtului la o ... (vezi toată discuția)