Am depus cerere de chemare in judecata a angajatorului pentru drepturi banesti + plata contributiilor la stat. Am primit citatia in care ultima fraza este :"raspundeti la exceptia lipsei calitatii procesuale active in capatul de cerere privind obligarea paratei la virarea contributiilor".
Deoarece nu sunt jurist si nu am angajat avocat, va rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac legat de acea ultima fraza.
Va multumesc.
Verificarea platii contributiilor catre stat nu intra in atributiile ITM-ului , ci a ANAF-ului ... la ANAF trebuie sa va adresati ori la fiecare institutie in parte, sianume : Casa de pensii, Casa de asigurari de sanatate, AJOFM.
Din Codul pr. civ. am aflat ca pot face recurs in termen de 15 zile de la primirea hotararii - deci trebuie obligatoriu sa astept pana atunci, nu ?Nu m-am lamurit insa cu taxele pentru recurs - daca litigiul de munca nu e taxat, pentru recurs se percep taxe ? Recursul se formuleaza catre Curtea de apel ? Multumesc.
Mai intreb ceva : parte din hotararea pe care o voi primi imi este favorabila mie (se admite cererea de plata a restantelor salariale), dar partea cu exceptia nu-mi este favorabila. Va trebui sa atac intreaga hotarare, sau pot ataca prin recurs doar partea privind respingerea solicitarii de ridicare a exceptiei ?
Am vazut un model de cerere de recurs, dar formularea este ca se cere casarea intregii hotarari si rejudecarea cauzei. Asa este procedura ?
Pot sa merg si la recurs fara a fi reprezentata de avocat (desi mi-am dat seama ca este foarte important sa cineva de spcialitate sa faca toate demersurile) ?
Puteti ataca numai partea de care sunteti nemultumita ... da, va puteti reprezenta singura in proces.
In cererea de recurs solicitati doar casarea partiala a hotararii instantei de fond.
Citatie tribunal
ioana2525
Ce inseamna daca primesc pe citatie \"[b]sa se raspunda la exceptia lipsei calitatii procesuale active fata de capatul de cerere privind obligarea paratei la ... (vezi toată discuția)
Solutie proces!
haller
Buna ziua! As dori sa mi se explice si mie solutia din [b]apel[/b].
La prima instanta pe fond s-a dat urmatoarea solutie:
\\"Solutie: HOT.-Respinge ... (vezi toată discuția)
Informaţie
GHEORGHIAN
Doresc să aflu mai pe înţeles ce înseamnă : admite/ respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active/ pasive a reclamantului/ părâtului la o ... (vezi toată discuția)