avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia instant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia instant

Pot sa mi dau demisia în timp ce sunt la servici dacă sunt expus intentionat de către șefi la situații ilegale și periculoase dpdv penal?
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2021
Vulturudac, utilizator
Cel mai recent răspuns: magiccom , utilizator 17:28, 25 Mai 2021
art.81 (8) din Codul Muncii
Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa va depuneti demisia , care poate fi cu sau fara preaviz.
Mulțumesc, codul muncii l am citit deja
Fără preaviz, dacă m am hotărât sa plec instant.Problema e complicata, dacă plec instant poate suferi daune. E obligat sa ma înlocuiască pt a evita pierderi?adică trebuie sa mi pese sau e problema lui dacă nu respecta regulile? Eu sunt obligat sa accept supranorma sau atribuții a 3 angajați fără sa fiu anuntat/întrebat?
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2021
Vulturudac, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista demisia instant ... daca tot ati citit Codul Muncii , veti putea observa ca aceasta sintagma folosita de dvs nu exista.

1. Angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca.

2. Salariatului ii revine obligatia de a realiza norma de munca sau, dupa caz, de a indeplini atributiile ce ii revin conform fisei postului.

3. Normele de munca se elaboreaza de catre angajator, conform normativelor in vigoare, sau, in cazul in care nu exista normative, normele de munca se elaboreaza de catre angajator dupa consultarea sindicatului reprezentativ ori, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor.

4. Angajatorul are dreptul:
- sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
- sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor.

5. Ce obligatii din c.i.m. nu sunt respectate de catre angajator ?

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca sandarmadalina sandarmadalina Buna ziua! Mi-am dat demisia de la locul de munca ( casier la o casa de pariuri) si nu am stat in preaviz 20 de zile. I-am anuntat inainte cu o saptamana ca ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz ContSters360601 ContSters360601 In contractul de munca (bugetar) este prevazut un preaviz de 20 de zile lucratoare in cazul demisiei. Poate constitui un motiv pentru demisia fara preaviz ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz tonyhadar tonyhadar as vrea sa stiu daca faptul ca angajatorul nu a fost in stare sa produca o fisa a postului intr-un termen de doua luni imi da dreptul sa demisionez fara ... (vezi toată discuția)