avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vinzare parti sociale la un srl sau cesiunea acestora
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vinzare parti sociale la un srl sau cesiunea acestora

Partile sociale la un srl pot fi vindute sau cesionatee la simpla negociere a partilor,fiint doar un act comercial simplu cu mentiunea autentificarii actului.
Aceasta operatiune poate fi sau nu restrictionata , daca da de cine si cum ? (se mentioneaza ca actoinarii sunt in acord cu operatiunea)
I
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 17:39, 6 Ianuarie 2010
Este intradevar un act comercial, se retine si se vireaza impozit pe profitul realizat din cesionarea partilor sociale.
Pentru a fi opozabil tertilor...si pentru a-si produce efectele si fata de acestia ( terti) actul de cesiune trebuie inregistrat la Oficiul Registrului Comertului unde este inregistrata societatea ale carei parti sociale se cesioneaza.
Nu e nevoie de contract autentic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de parti sociale cu titlu gratuit smeagull smeagull Buna ziua, Un asociat al unui SRL vrea sa cesioneze gratuit partile sale sociale unui tert. Referitor ;la formalitatile de registru: - este nevoie ca ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)
Cesiune din 2001 neinregistrata la rc - este valabila? Am cesionat firma in 2001 unei alte persoane. Acesta nu a facut demersurile pentru intregistrare la Registrul Comertului la vremea respectiva, si a continuat ... (vezi toată discuția)