avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reatestare persoane apte a adopta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reatestare persoane apte a adopta

Buna ziua.
O sa incerc a expune cat mai concis situatia in care ne aflam .
In urma cu doi ani am inceput procedura de adoptie, cu toate actele implicate, obtinand atestatul de persoane apte a adopta un copil cu varsta pana in 2 ani.
Deoarece pana in acest moment nu am avut succes in a ne potrivi cu un copil din grupa de varsta pentru care suntem atestati am luat decizia a ne extinde intervalul de varsta catre o limita superioara mai cuprinzatoare.
Problema a aparut in momentul in care am inceput a solicita informatii vis-a-vis despre modalitatea in care se poate extinde limita de varsta.
Conform noii legi a adoptiilor, toate atestatele valabile la momentul intrarii in vigoare a legii au fost prelungite pe o perioada de 5 ani, ne mai punandu-se problema de a astepta pana la expirarea atestatului curent si reatestarea pe o noua grupa de varsta.
Intrebarile noastra sunt:
Care este procedura de reatestare pentru o alta grupa de varsta pe perioada de valabilitatea a unui atestat ?
Se poate solicita anularea curentului atestat si apoi relua procedura de atestare?

Va multumesc anticipat pentru suportul dumneavoastra.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2021
Georgian2all, utilizator

Alte discuții în legătură

Adoptia irinaelenaboboc irinaelenaboboc cu cati bani trebuie sa ma pregatesc pentru a incepe procedura de adoptie (vezi toată discuția)
Lnfiere copil minor adina000 adina000 Buna ziua ! Copilul meu in varsta de noua ani nu are tata in certificatul de nastere , iar eu si tatal lui nu am pastrat legatura si nu stim nimic unul de ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi adoptat copilul fara consimtamantul tatalui? dandanaua dandanaua Concret:Un cpil, nascut de o mama labila psihic ( cu acte medicale in regula) si un tata care figureaza doar in certificatul de nastere al copilului ca ... (vezi toată discuția)