avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza contract, abuziva?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza contract, abuziva?

Buna ziua,

intrebarea mea este legata de clauza unui contract propus de o agentie. Poate exista o astfel de clauza intr-un contract? Nu este abuziva?

9.5.De asemenea, pe perioada prezentului contract precum si pe o perioada de 2 (doi) ani de la incetarea prezentului Contract, Prestatorul sau beneficiarul nu se va putea asocia cu fosti sau actuali salariati/colaboratori/furnizori/parteneri de afaceri ai Beneficiarului sau Prestatorului in scopul de a crea presta servicii pentru oricare dintre acestia, de a se angaja in serviciul oricaruia dintre acestia sau din perspectiva o noua entitate cu scop comercial, cu scopul de a desfasura activitati identice sau similare celor desfasurate de catre Beneficiar sau Prestator.
9.6.In situatia in care Prestatorul nu va respecta obligatia de nonafiliere va plati Beneficiarului daune in valoarea prejudiciului cauzat.

Multumesc :)
Cel mai recent răspuns: feferi97 , utilizator 11:48, 1 Iunie 2021
Despre ce contract este vorba, de munca sau alt tip de contract ?
contract prestari servicii intre o agentie de publicitate si o firma beneficiara
Fiind vorba despre un astfel de contract, acesta nu este supus dispozitiilor Codului Muncii.

Clauza de neconcurenta - Art. 2.075 Cod Civil:
(1) In sensul prezentului capitol, prin clauza de neconcurenta se intelege acea stipulatie contractuala al carei efect consta in restrangerea activitatii profesionale a agentului pe perioada contractului de agentie sau ulterior incetarii sale.

(2) Clauza de neconcurenta trebuie redactata in scris, sub sanctiunea nulitatii absolute.

(3) Clauza de neconcurenta se aplica doar pentru regiunea geografica sau pentru grupul de persoane si regiunea geografica la care se refera contractul de agentie si doar pentru bunurile si serviciile in legatura cu care agentul este imputernicit sa negocieze si sa incheie contracte. Orice extindere a sferei clauzei de neconcurenta este considerata nescrisa.

(4) Restrangerea activitatii prin clauza de neconcurenta nu se poate intinde pe o perioada mai mare de 2 ani de la data incetarii contractului de agentie. Daca s-a stabilit un termen mai lung de 2 ani, acesta se va reduce de drept la termenul maxim din prezentul alineat.
Am inteles... multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de neconcurenta emillius emillius Buna ziua, Intr-un contract intre doua firme se poate introduce o clauza de neconcurenta timp de x luni dupa incetarea contractului? Adica o firma imi ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta stef9909@yahoo.com stef9909@yahoo.com In contractul de agentie , clauza de neconcurenta se redacteaza in scris sub santiunea nulitatii. Ce inseamna \\" se redacteaza in scris\\" ? Este suficient ... (vezi toată discuția)
Clauza neconcurenta Alexis99 Alexis99 Sunt consultant vanzari intr-o multinationala. Am un contract de comision cu o clauza de Neconcurenta de un an. Am o oferta la o alta companie de vanzari cu ... (vezi toată discuția)