avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... HG 580/2021 - organizarea activitatii la locul de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

HG 580/2021 - organizarea activitatii la locul de munca

Prin HG 580/2021 - organizarea activitatii la locul de munca se va face tinand cont si de gradul de vaccinare a angajatilor de la acel loc de munca, atestat prin certificat de vaccinare impotriva virusului SARS-CoV-2 prezentat de salariatii pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, precum si de numarul de angajati care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 90-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu virusul SARS-CoV-2 si care detin si prezinta angajatorului adeverinta eliberata de medicul de familie. Aceasta nu se poate face decat solicitand angajatilor adeverintele de vaccinare / adeverinta de la medicul de familie. In ce conditii s-ar putea face s-ar putea cere adeverintele de vaccinare sau cele de la medicul de familie?
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2021
apetra, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:23, 3 Iunie 2021
Se respecta prevederile HG nr. 580/ 2021 de la punctul
9. În anexa nr. 3, la articolul 13, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:
(3) Organizarea activității la locul de muncă se va realiza cu respectarea prevederilor legale emise de autoritățile competente în ceea ce privește prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 și pentru asigurarea securității și sănătății în muncă a lucrătorilor, ținând cont și de gradul de vaccinare a angajaților de la acel loc de muncă, atestat prin certificat de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 prezentat de salariații pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, precum și de numărul de angajați care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 și care dețin și prezintă angajatorului adeverință eliberată de medicul de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, care sunt noile reguli pentru reintoarcerea la birou? ... carmen.manole carmen.manole Buna ziua, care sunt noile reguli pentru reintoarcerea la birou? Ma refer in special la numarul persoanelor care pot veni in acelasi interval de timp. Va ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tinand cont de decizia luata aseara conform careia ... Dede88 Dede88 Buna ziua! Tinand cont de decizia luata aseara conform careia doar cei vaccinati cu doza completa au voie sa participe la evenimente private... Voiam sa intreb ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, nu gasesc in hotararea 1130/22.10.2021 oblgiatia operatorilor ... luput_alexandrugeorge luput_alexandrugeorge Buna ziua, nu gasesc in Hotararea 1130/22.10.2021 oblgiatia operatorilor economici ( magazine nealimentare) de a permite accesul doar persoanelor vaccinate, ... (vezi toată discuția)