avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despăgubiri RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despăgubiri RCA

Bună ziua.Am fost pagubit,accident auto, am primit suma de reparație, în regie proprie 33000 .Am cerut un audatex la un service autorizat, s.a făcut un deviz ce depășește valoarea de piață a mașinii.
1.Firma de asigurari poate declara dauna totala pe baza auditorului prezentat de mine, deși la prima oferta nu au făcut.o?
2.Dupa declararea daunei totale, ma pot întoarce la prima oferta, de reparație în regie proprie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Tiberiu0908 , utilizator 11:08, 6 Iulie 2021
Stupoare!Fără sa accept niciuna dintre variantele firmei de asigurari,am constatat ca ei îmi virasera deja banii în cont si licitasera epava.Am fost contactat de licitator , dacă îmi înstrăinez masina Pentru ca eram deja pe un drum închis,fara masina, doar cu jumătate de bani în cont, am acceptat.Surpriza a sosit ieri.Masina mea dauna totala,cu constatare de specialitate, se vinde pe un site specializat, ca fiind USOR AVARIATA, FARA AIR.BAG.Uti sarite, fara stâlpi central si fata afectati, cu 2500 de euro mai mult decat am primit eu ......,la licitație.

- Apăsați, vă rog, pe Răspunde, nu pe Citează când vreți să postați un nou mesaj. Mulțumesc -
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2021
Manuela Rășină, administrator
Aceasta este procedura. Evaluare din care rezulta dauna totala economica si trimiterea pozelor cu datele aferente masinii la o firma specializata de licitatii. Dupa aceasta primiti variantele de la asigurator.
- Daca acceptati regie proprie - valoarea de regie proprie.
- Daca insa ati optat ptr instrainarea masinii atunci o parte de bani de la asigurator iar diferenta de la licitator.
Unele epave sunt cumparate ptr piese de schimb, iar in alte situatii se aduc ceva imbunatatiri de castigatorii licitatiei si revand asa - daca reusesc. In general reusesc.
E o procedura reglementata la nivelul asigurarilor.
Sa nu va surprinda ca s-ar putea sa nu obtina acei bani pe care ati vazut Dvs. Cere mai mult ca sa aiba de unde sa lase. Plus ca e posibil sa nu vanda imediat - ci doar dupa cateva luni sau ani. In final oricum castiga ceva. Insa au fost situatii in care licitatorul a vandut in pierdere dupa mult timp, doar ca sa scape de aceea epava.
Aparentele pot fi inselatoare - si sa nu aveti impresia ca ati fost pacalit.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc moderatorului.Cautam butonul Răspunde, lângă Citează și nu.l găseam...
Problema este ca nu am optat pentru nimic, dar ei au virat banii.Cand au făcut a doua oferta,pe prima ,regie proprie, au anulat.o
Asta pentru ca ati dat contul bancar. Nu trebuia dat din prima.
Regia proprie era mai paguboasa pentru asigurator.
Finalizare prin licitatie e mai avantajos pentru asigurator pentru ca au dat mai putin bani catre Dvs. diferenta fiind completata de castigatorul licitatiei.
Asa vor sa mai scada cheltuielile asiguratorii, pentru ca polita de RCA este paguboasa.
Nimeni nu are de castigat in urma acestei polite.

Alte discuții în legătură

Dauna totala auto. buna ziua.in urma unui accident rutier eu ... Cristina377 Cristina377 Dauna totala auto. Buna ziua.In urma unui accident rutier eu fiind pagubitul, firma de asigurări a considerat dauba totala.Am primit oferta lor am acceptat ... (vezi toată discuția)
Ofertă regie proprie din partea asigurătorului, în loc de daună totală. ce am de făcut ca să fiu despăgubit în mod corect? Lucian Andries Lucian Andries Am urmatoarea speta: in urma unui accident ( opel meriva, an 2004 )din care eu am iesit pagubit, de o luna de zile incerc ca am o rezolutie finala pentru ... (vezi toată discuția)
Problema polita rca dauna totala crudu.daniel crudu.daniel Am fost implicat intr-un accident din care autoturismul a fost declarat dauna totala de firma de asigurari a vinovatului.Astept aproape de vreo 2 luni sa ... (vezi toată discuția)