avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Asigurarile de sanatate si cele sociale pot fi ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Asigurarile de sanatate si cele sociale pot fi deductibile?

Buna ziua ! Daca eu ca si intreprindere individuala pe prestari servicii instalatii , fara angajati , imi platesc asigurarile de sanatate si cele sociale , de ce acestea nu pot fi deductibile ? Doar le platesc tot la stat .
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 13:33, 21 Iunie 2021
Doar asigurarile sociale pentru pensie sunt deductibile.
Cu respect , dar inspectorul meu de la ANAF zice ca asigurarile sociale , pentru pensii , sunt platite pe CNP si nu pot fi deduse .
Este o rubrica speciala in declaratia unica. Deci nu o treceti in registrul jurnal de incasari si plati.
Deci nu se deduce suma respectiva , ba mai mult , se aduna la total si dupa ce i-am platit tot la buget , mai platesc si impozit pe profit , nu ?
Tocmai ca se deduce. Din venitul brut se scad cheltuielile celelalte si contributia de asigurari sociale si se impoziteaza ce ramane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare rjip la o intreprindere individuala vlad196938 vlad196938 Platile facute ca si asigurari sociale pentru vechime pensii si cele pentru asigurari sociale de sanatate , nu pot fi mentionate ca si cheltuieli in jurnalul ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli Alina.g274 Alina.g274 Buna! Ca si pfa colaborator in domeniul asigurarilor comisioanele pot fi deduse. Intrebarea mea este: ce perioada am la dispozitie pentru a deduce astfel de ... (vezi toată discuția)
Registrul jurnal de incasari si plata imike imike Buna Ziua Am lasat spatii libere pe registrul jurnal de incasari si plati. Asta e o greseala grava? (vezi toată discuția)