avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declarare venit de la un contract de inchiriere.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declarare venit de la un contract de inchiriere.

Buna seara,
Am urmatoarea situatie: contract de inchiriere semnat in septembrie 2019, prelungit cu inca 1 an in 2020 si reziliat cu acordul partilor in aprilie anul curent. la semnarea din 2019 am depus declaratia unica cu venitul estimat, apoi in 2020 si 2021 declaratia cu venitul realizat (2019 si 2020). Intre timp, am semnat un nou contract (aceeasi locuinta), incepand cu luna Iunie 2021.
Nu-mi este clar cum procedez cu declaratiile...
In primul rand, banuiesc ca trebuie completata declaratia rectificativa... aici trec venitul realizat in 2021 pe contractul reziliat la care adaug anticipatul aferent noului contract....sau cum? Anticipatul se depune doar la semnarea unui nou contract sau si in cazul unuia care se prelungeste automat?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 7 Iunie 2021
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

termen declaratia unica contract de chirie ionela11 ionela11 Buna ziua. Pentru un contract de chirie încheiat in a doua jumătate a anului 2020, mai exact din septembrie 2020 pana in prezent, care este termenul limita ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere Camy09 Camy09 Am un contract de inchiriere la un apartament pe care il detin in calitate de propietar. Chiriasul a plecat inainte de termenul prevazut in contract, respectiv ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratie unica pentru 2020 voicudamian voicudamian As dori sa stiu care este termenul limita de depunere a declaratiei unice pentru anul 2020 si care este termenul limita de plata a impozitului pe veniturile ... (vezi toată discuția)