avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SRL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SRL

ce clauze ar trebui sa introduc intr-un contract de societate, respectiv un SRL, in care actionar majoritar trebuie sa fie un alt SRL si actionari minoritari mai multe persoane fizice, ca atunci cand persoanele fizice nu vor mai fi angajate la firma la care lucreaza acum, ele sa fie excluse si din SRL, sa piarda astfel calitatea de asociati?
Cel mai recent răspuns: mep , utilizator 20:16, 17 August 2006
O clauza de excludere nu poate fi inserata, in opinia mea, intrucat cazurile in care un asociat poate fi exclus sunt clar precizate de Legea 31 (Art.222).

Dar poti sa introduci, in concordanta cu prevederile Art. 226, fara sa nominalizezi, o clauza de genul "asociatul care dobandeste si calitatea de angajat al societatii se va retrage din societate in cazul in care isi pierde aceasta calitate", cu respectarea celorlalte dispozitii referitoare la retragere. Doar ca o asemenea prevedere ar fi aplicabila tuturor celor care s-ar afla in situatia data (tratament egal, neabuziv) si nu stiu daca iti convine.

Ce parere aveti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat unic, administrator si salariat valentinaanghel valentinaanghel Buna ziua, Intrebarea mea este daca asociatul unic care este si administrator poate fi si salariat in cadrul acestui SRL. Multumesc. O zi buna! (vezi toată discuția)
Contract individual de munca administrator sarmac sarmac Buna ziua La un SRL administratorul unic trebuie sa aiba CIM obligatoriu sau nu? (vezi toată discuția)
Asociat unic si administrator dar si angajat auraliana auraliana Buna ziua, Asociatul unic care are si calitate de administrator intr-un srl, poate fi angajat in cadrul aceleasi firme pe postul de fotograf? (vezi toată discuția)