avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul individual de muncă poate înceta fără ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul individual de muncă poate înceta fără preaviz ...

Contractul individual de muncă poate înceta fără preaviz în cazul în care angajatorul pune sănătatea în pericol angajatului?

Prietena mea a contactat o alergie destul de urâtă, iar angajatorul nu a luat măsurile necesare pentru a rezolva problema.

Daca da, cum ar trebui procedat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:41, 9 Iunie 2021
1. Art. 81 din Codul Muncii:
.....
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

La art.40 alin.2 C.mun. sunt prevazute anumite obligatii ale angajatorului , si anume:
....
b) sa asigure permanent conditiile tehnice si organizatorice avute in vedere la elaborarea normelor de munca si conditiile corespunzatoare de munca;
....

Art. 175 C.mun.
(1) Angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca.
....

In speta, incalcarea obligatiilor de mai sus de catre angajator indreptateste salariatul sa demisioneze fara preaviz.

2. Model demisia fara preaviz

Domnule Director/Administrator


Subsemnatul/a ................................................., angajat/a in functia de………… in cadrul societatii ...............prin prezenta va aduc la cunostinta ca doresc incetarea contractului meu de munca, nr………….din data zz/ll/aa, incepand cu data de ..........., in baza art. 81 alin.8 din Codul muncii - Legea 53/2003 modificata si completata, prin demisie fara preaviz , pentru urmatoarele motive : ............

Va multumesc!


Data:

3. Aveti dreptul de a nu motiva demisia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz Evelyne 24 Evelyne 24 Bună ziua cum ar trebuii sa procedez pentru a demisiona făra preaviz? (vezi toată discuția)
Lnsolventa angajator, demisie si recuperare drepturi ManuDumi ManuDumi Buna ziua, Fiica mea este inca angajata la o firma careia i s-a cerut insolventa, sanse de redresare nu mai sunt, toti colegii au demisionat, este angajata ... (vezi toată discuția)
Demisie fără preaviz LaurLucreția LaurLucreția Bună ziua, Aș dori să știu dacă îmi pot depune demisia fără preaviz, pe motiv că nu am protecția muncii făcută și nici nu mi s-a făcut ... (vezi toată discuția)