avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua !doresc să cumpăr un apartament la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua !doresc să cumpăr un apartament la demisol iar în ...

Bună ziua !doresc să cumpăr un apartament la demisol iar în cartea funciară este trecut că spațiu nu ca apartament,iar banca nu a vrut să-mi acorde credit.La ce risc m-aș expune dacă aș achiziționa un apartament de acest gen ,care în carte este trecut că spațiu iar în contractul de vânzare cumpărare ca apartament? exista riscul că pe viitor sa nu mai pot locuii acolo?sau sa mi se spună din partea primăriei că locuiesc abuziv?Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:32, 9 Iunie 2021
Buna ziua,
Eu nu as cumpara acel spatiu, chiar daca este mai ieftin. In timp sigur o sa aveti multe probleme pentru ca a fost amenajat ilegal.
Sa nu mai spun de eventuale probleme cu igrasia, infiltratiile...
In primul rand, nu va veti putea stabili adresa de domiciliu acolo cata vreme nu veti modifica destinatia imobilului in spatiu locativ. Pentru asta o sa aveti nevoie de un certificat de urbanism eliberat de Primarie in acest scop. Interesati-va de demersurile necesare inainte sa cumparati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament prin cota parte din bloc. boldormiahi boldormiahi Am ocazia sa cumpar un apartament, de la cineva care a cumparat un etaj al unui bloc, care in trecut a functionat ca \"pensiune\". Vanzatorul mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Bună , sunt proprietarul unui imobil situat la parterul unui ... adryflory adryflory Bună , Sunt proprietarul unui imobil situat la parterul unui bloc, cu o suprafață de 40 mp. Imobilul a fost achizitionat in urma cu 10 ani, dar cu ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament cu cf de garaj BogdanDum BogdanDum Doresc sa achizitionez un apartament la demisolul unui bloc, insa acesta este trecut in CF ca fiind garaj. Este deja compartimentat ca un apartment, are ... (vezi toată discuția)