avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu privire ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu privire la patrimoniul ...

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu privire la patrimoniul ce se imparte intre doua asociatii de proprietari, una nou infiintata prin scindarea de asociatia mama?
Se vor impartii doar pasivele ( preluarea restantelor datornicilor care vor apartine noii asociatii de proprietari) sau si activele mobile si imobile ale asociatiei mama?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: amiabil , utilizator 15:40, 10 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
totul se imparte.....asociatia noua preia datoriile cat si fondurile adunate rulment/reparatii/etc per membru, conform datelor din contabilitate


Buna ziua,

Ca in orice "impartire" se preiau atat active cat si pasive .
va multumesc pentru raspuns!
Totusi, cum se poate proceda in situatia in care reprezentantii asociatiei mama se eschiveaza de la a prezenta inventarul cu valorile activelor mobile si imobile ale asociatiei mama? Administratorul actual impreuna cu fostul administrator care si-a pierdut licienta, insa continua sa fie angajat al acestei asociatii in functia de casier, sunt extrem de versati in a insela bunacuviinta a locatarilor, actionand in decurs de 30 de ani in mod abuziv ca si cand ar fi mosia lor. Ca exemplu va pot da faptul ca, in decurs de 30 de ani nu s-a respectat nici macar o data obligatia de a convoca adunarea generala a proprietarilor din asociatie. Profita la maximum de faptul ca ascociatia are in compomenta cateva sute de apartamente si astfel este greu sa se poata obtine suficiente semanturi pentru a convoca o adunare generala extraordinara. De-a lungul timpului, au recurs la diverse tertipuri obtinind semnaturi fictive de la persoane apropiate cum ca adunarea generala a fost tinuta intr-o anumita zi.
Va multumesc!

hob a scris:

totul se imparte.....asociatia noua preia datoriile cat si fondurile adunate rulment/reparatii/etc per membru, conform datelor din contabilitate




1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pasii in ordine
1)cerere depusa la asociatia veche
2)reclamatie la primarie
3)proces
Multumesc foarte mult pentru raspuns!
Cred ca cel mai bine ar fi ca la intalmirea intre reprezentantii asociatiilor sa fim insotiti de un avocat competemt care sa poate intreprinde eventuale demersuri.


Puteti va rog sa imi recomandati o solutie pemtru o speta care implica aceste doua asociatii?
Noua asociatie desprinsa deserveste o scara de bloc cu 20 apartamente. Cea de-a doua scara de bloc a imobilului a ramas in continuare afiliata vechii asociatii, iar presedintele acesteia, din nefericire, este locatar al acestei scari. Noi am initiat procedura de reparatie a hidroizolatiei terasei blocului pe suprafata scarii noastre, insa unica gura de acces pe terasa blocului este localizata in cealalta scara. In prima faza muncitorii au fost lasati sa urce pe terasa, sa care o parte de materiale, sa se apuce de lucrare ca apoi, dupa trei zile, presedintele celeilalte asociatii sa intocmesca in numele unuia dintre locatarii scarii respective, o adresa semnata de catre seful de scara si inca un vecin , catre firma constructoare, prin care solicita intreruperea imediate a lucrarilor si interzicerea accesului oricarei persoane apartinand firmei catre terasa blocului. Mai mult, au blocat trapa de acces cu lant si lacat, solicitand ca asociatia noastra sa intocmesca cu asociatia veche un protocol pentru stabilirea conditiilor de acces pe proprietatea dumnealor. Am solicitat informatii de la circa de politie de care este arondat blocul, cu privire la legalitatea acestui lucru, insa acestia au raspuns ca nu sunt competenti pentru a face ceva in acesta privinta. Totusi, daca locatarii respectivi nu doresc sa mai permita accesul nostru catre terasa, in afara solutiei obtinerii dreptului de servitute prin intermediul instantei care se va intinde pe un timp indelungat, ce alta solutie poate fi folosita?
Pana la finalizarea unui proces de obtinerea dreptului de servitute si a dreptului de trecere, prima parte a lucrarii efectuate se va fi deteriorat deja. Ca atare, in astfel de situatie se pot solicita despagubiri morale de la asociatia respectiva sau de la locatarii repectivi?
Va multumesc foarte mult inca o data!

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie ONOFREIIBOIKA ONOFREIIBOIKA Sunt presedintele unei asoiatii de proprietari cu 4 scari de bloc. Una dintre ele a pornit procedurile de desprindere de asociatia mama fara nici o anuntare in ... (vezi toată discuția)
Lipsa conventie intre asociatii de proprietari constituite pe scari denissse denissse Sunt presedintele unei asociatii de proprietari care s-a constituit pe o scara de bloc prin desprinderea din vechea asociatie de locatari care functiona pe tot ... (vezi toată discuția)
Schimbare usa intrare bloc rrocambole rrocambole Presedintele unei asociatii de proprietari a hotarat schimbarea usii de la intrarea unei scari de bloc cu una termopan, fara sa-i intreba pe toti proprietarii ... (vezi toată discuția)