avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Mai exista termen de prescripție după ce s-a ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Mai exista termen de prescripție după ce s-a încuviințat executarea silita?

Mai exista termen de prescripție după ce s-a încuviințat executarea silita în cazul creditelor bancare?

Salut, va rog sa ma lămuriți cu o chestiune. Din câte înțeleg exista un termen de prescripție de 3 ani la creditele bancare unde încă nu s a început executarea silita, avem acest termen și în cazul în care a început?

Am 3 dosare de executare in care instanta a încuviințat executarea silita. Sa presupunem ca timp de 3 ani nu mai fac nici o plata către aceste credite (în alte cuvinte, timp de 3 ani rămân fără venituri) atunci se anulează automat executarea sau pot fi urmărit toată viata?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:51, 10 Iunie 2021
prescriptia asta nu are legatuira cu ce faceti dvs, ci cu ce face creditorul, daca el insista in executare, puteti sa va perpeliti in gasirea unor solutii, ca e degeaba, candva tot va agata.
Are legătură și cu ce fac eu nu? Adică dacă fac plăti către acest creditor atunci se prelungește termenul de prescripție.

Deci sa înțeleg ca în lumea reala creditele nu prea ajung sa se prescrie
ba ajung, dar in cazul in care creditorul doarme pe el, nu e cazul dvs daca s-a obtinut in termen incutiintare pt executarea silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie banca dupa incuviintare de executare silita raducanmihai raducanmihai Buna ziua. Incep prin a va spune ca am citit articolul \"In cat timp se prescriu datorille\",dar tot nu m-am lamurit ( ... (vezi toată discuția)
Unde pot verifica prescrierea unei creante ? MateescuOlivian MateescuOlivian Va supun atentiei urmatorul caz: In 2006 am accesat un credit imobiliar pe care l-am platit pana in 2011. Apoi creditul a fost declarat [b]scadent ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie dupa 3 ani de indemnizatie ccc Cozmin880 Cozmin880 Buna dimineata, as vrea sa deslusesc un mister care pune in dificultate multi oameni. Va rog sa imi oferiti daca se poate o informatie legata de executarea ... (vezi toată discuția)