avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cat timp am lucrat sotia am avut ca ,coasigurat.acum ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cat timp am lucrat sotia am avut ca ,coasigurat.acum am iesit ...

cat timp am lucrat sotia am avut ca ,coasigurat.acum am iesit la pensie sotia poate beneficia de acest privilegiu ?daca nu ce trebuie facut ca sa benificieze de asigurare ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:34, 11 Iunie 2021
Sotia poate fi coasigurata in continuare , chiar daca ati iesit la pensie.

Se va depune la Casa de Asigurari de Sanatate , pentru soțul, soția și părinții aflați în întreținerea unei persoane asigurate : act de identitate valabil la data solicitării, original și copie, documente care să ateste relația de rudenie sau căsătoria cu persoana asigurată, declarație pe propria răspundere din care să rezulte că nu realizează venituri proprii, precum și o declarație pe propria răspundere a persoanei asigurate prin care aceasta declară că are în întreținere persoana respectivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua dacă mama mea este ieșită la pensie de boala poate ... Mmd. Mmd. Bună ziua dacă mama mea este ieșită la pensie de boala poate să il ia pe tatăl meu ca și coasigurat?? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Cum devin coasigurata la sanatate? rodica copaciu rodica copaciu Buna ziua, sunt o persoana fara loc de munca, cum pot deveni coasigurata la sanatate dupa sotul meu care este pensionar? Va multumesc, multa sanatate! (vezi toată discuția)
Asiguratul este pensionar. unde se depun actele necesare pentru ... Popval Popval Asiguratul este pensionar. Unde se depun actele necesare pentru ca sotia sa devina coasigurat? (vezi toată discuția)