avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua dacă mama mea este ieșită la pensie de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua dacă mama mea este ieșită la pensie de boala poate ...

Bună ziua dacă mama mea este ieșită la pensie de boala poate să il ia pe tatăl meu ca și coasigurat?? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:20, 2 Decembrie 2020
Da.
Soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate în sistem sunt coasigurați, potrivit Legii 95/2006.

In vederea acordării calității de asigurat și a asigurării accesului liber la pachetul de servicii medicale de bază, depun la casele de asigurări de sănătate următoarele documente:
- pentru soțul, soția și părinții aflați în întreținerea unei persoane asigurate: act de identitate valabil la data solicitării, original și copie, documente care să ateste relația de rudenie sau căsătoria cu persoana asigurată, declarație pe propria răspundere din care să rezulte că nu realizează venituri proprii, precum și o declarație pe propria răspundere a persoanei asigurate prin care aceasta declară că are în întreținere persoana respectivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum devin coasigurata la sanatate? rodica copaciu rodica copaciu Buna ziua, sunt o persoana fara loc de munca, cum pot deveni coasigurata la sanatate dupa sotul meu care este pensionar? Va multumesc, multa sanatate! (vezi toată discuția)
Cat timp am lucrat sotia am avut ca ,coasigurat.acum am iesit ... rodoef rodoef cat timp am lucrat sotia am avut ca ,coasigurat.acum am iesit la pensie sotia poate beneficia de acest privilegiu ?daca nu ce trebuie facut ca sa benificieze ... (vezi toată discuția)
Asiguratul este pensionar. unde se depun actele necesare pentru ... Popval Popval Asiguratul este pensionar. Unde se depun actele necesare pentru ca sotia sa devina coasigurat? (vezi toată discuția)