avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda radar cu data gresita
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda radar cu data gresita

am primit astazi o amenda radar in valoare de 60 lei fiind hotarata sa merg maine sa o platesc, am vazut ca data era 06.01.2009 in loc de 06.01.2010.ce pot face in aceasta situatie,ca nu mai pot plati amenda de 60 lei in 48 ore.ce fac in aceasta situatie?#-o
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2010
karina0910, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 13:39, 8 Ianuarie 2010
Faceti plingere la judecatorie si procesul verbal de contraventie va fi anulat fara nici o problema
Avand in vedere ca greseala agentului constatator,face parte dintre erorile prev.de art.16/17 din OG nr.2/2001,care atrag nulitatea de drept a procesului verbal,formulati conestatie si invocati prevederile mentionate in sustinerea acesteia.
multumesc pt. sfat,dar e o problema;eu sunt din bucuresti iar amenda am primit-o intr-o comuna langa Tecuci.Unde fac contestatie?
Plangerea contraventionala este de competenta judecatoriei pe raza careia s-a savarsit contraventia.
N-as putea sa precizez exact instanta intrucat nu (mai) am habar unde este Tecuci.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Plangerea contraventionala este de competenta judecatoriei pe raza careia s-a savarsit contraventia, respectiv Judecatoria Locala Tecuci din jud. Galati si se trimite prin posta cu confirmare de primire in termen de 15 zile ,de la data primirii.
Succes!

Alte discuții în legătură

Neacordare prioritate la trecerea de pietoni iuli_eva iuli_eva am fost oprit in trafic de un politai acesta a zis ca am fost filmat de radar ca nu am acordat prioritate la trecerea de pietoni nu mi sa facut nici o dovada ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru o amenda comunicata mai tarziu de 30 de zile alexandra_marta alexandra_marta Am primit astazi (stampila postei este din data de 23.09.2009, iar pe scrisoarea in sine in partea superioara, sub serie si numar este trecuta data de ... (vezi toată discuția)
Amenda politia comunitara ambarus ionut ambarus ionut am gasit un actipild pe parbriz de la politia comunitara cu o amenda de 600 lei ca am parcat pe trotuar an fata blocului . CE as putea sa fac sa nu o platesc ... (vezi toată discuția)