avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Părinții mei au construit o casă în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Părinții mei au construit o casă în 1994 fără ...

Bună ziua!
Părinții mei au construit o casă în 1994 fără a avea acte pe teren. Terenul pe care se află casa este intro comună în Jud Neamț, este pe numele bunicii decedate a tatăl meu, mama tatălui meu e decedată și ea. Terenul are o suprafață de 630mp și au primit atunci un acord verbal din câte își aduc aminte că pot construii acolo. Menționez că au
avut toate actele necesare construcție: Schita casei și desenul de amplasament, Autorizație de construire, Certificat de urbanism, recepția făcută la primărie în anul 1994.
Pe autorizație ca amplasament este specificat "Conform planului de situație" si iar la Nr topografic/Cadastru nu este bifat nimic. Părinții mei locuiesc acolo până în ziua de azi și toate taxele sunt la zi, în registrul agricol apare suprafața de 0.5Ari.
Va rog mult cine ne poate ajuta cu un sfat cum putem intra în posesia legală, Menționez că nu există conflicte cu rudele în legătură cu acest teren dar părinții mei se tem că dacă deschis un dosar de Uzucapiune vor avea toți pretentii și își vor pierde casa.
Orice sfat este bine venit și vă mulțumesc pentru timpul acordat!!
Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2021
Tudor D., utilizator

Alte discuții în legătură

Acte pentru casa construita fara autorizatie - cum o inregistres, pentru a putea face cadastru si intabulare pentru a vinde imobilul? atuxela atuxela Salut, In 1990 am cumparat un teren cu casa batraneasca 3 camere, specificanduse in actul de vanzare cum ca cladirea nu a fost contruita cu autorizatie. ... (vezi toată discuția)
Proces civil - granituire danny20164 danny20164 In anul 1994,vecinul a executat un gard de beton la limita dintre proprietatile noastre,avand autorizatie de construire de la primaria Bucuresti.In anul 1999 ... (vezi toată discuția)
Pentru constructie: ce inseamna schita de amplasament? s.a. criss_media73 criss_media73 vreau sa-mi construiesc o casa . sunt la inceputul actelor . ce inseamna schita de amplasament al terenului la scara 1:500 dar si 1:2000? si mai e cava : eu am ... (vezi toată discuția)