avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces civil - granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces civil - granituire


In anul 1994,vecinul a executat un gard de beton la limita dintre proprietatile noastre,avand autorizatie de construire de la primaria Bucuresti.In anul 1999 am intocmit cadastru topografic pt imobilul meu ,conform situatiei din teren de la acel moment,inclusiv mentiunea ca delimitarea catre vecin este facuta de gardul de beton existent.In anul 2010,vecinul solicita parertea unui expert topograf,care intocmeste o expertiza tehnica topo extrajudiciara,in care precizeaza ca ocup "abuziv"o suprafata de cativa mp,din terenul vecinului.Am solicitat si am primit de la OCPI,o adeverinta,semnata si stampilata,in care se spune ca suprafetele aflate in litigiu nu se suprapun,deci nu am intrat in terenul vecinului.Am fost actionat in Instanta si vreau;- 1 parerea unei persoane competente in domeniu,care sa-mi spuna cum vede situatia,si care este documentul care atesta in mod real situatia din teren ; 2:am inteles ca daca se executa cadastrul,situatia de fapt ramane asa cum a fost stabilita in schitele cadastrale;3-dupa 10 ani intervine prescrierea (uzucapiunea ) Multumesc.
Cel mai recent răspuns: danny20164 , utilizator 13:37, 24 Noiembrie 2013
1. Persoana poate fi competenta, dar sfatul e competent numai dupa verificarea actelor. In lipsa lor, sfatul e o parere.
2. "Daca se executa cadastru" si "In anul 1999 am intocmit cadastru topografic pt imobilul meu" nu se inteleg... explicati.
3. De cand posedati terenul in aceasta configuratie?
1-prin pers.competenta,inteleg un jurist care sa stie sa-mi rasp.la speta prezentata:2- este valabil cadastrul intocmit in anul 1999 ,in care sunt trecute si delimitarile terenului,sau este valabil cel intocmit ulterior,(in anul 2000)? 3-din anul 1999

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere de terenuri Cristycheia Cristycheia In 2013 am cumparat un teren in Prahova, cu toate actele in regula, inclusiv proces verbal de trasare. Ulterior am obtinut o autorizatie de constructie pentru ... (vezi toată discuția)
Impedicare luare in folosinta si ingradire teren cumparat ionscaunas ionscaunas Buna ziua, anul trecut am cumparat o casa la tara cu terenul aferent de 1700 mp. Casa si terenul au fost cumparate de la cel ce imi este astazi vecin pe o ... (vezi toată discuția)
Coordonatele stereo ale unui teren, conform actului cadastral, nu sunt recunoscute la delimitarea "cu ruleta a unui teren cumparat Dragnea Ioan Dragnea Ioan Am cumparat un teren, cu acte cadastrale in regula, cu coordonate stereo insa la punerea in posesie vanzatorul a facut o delimitare cu ruleta luand un ... (vezi toată discuția)