avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este vorba de cineva apropiat- a lucrat pana la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este vorba de cineva apropiat- a lucrat pana la sfarsitul lunii ...

Este vorba de cineva apropiat- a lucrat pana la sfarsitul lunii aprilie la o firma de constructii edilitare. Si-a depus demisia si din acel moment nu a mai fost la servici..nici preaviz. Nu a mai primit ultimii bani..Acum a fost instiintat ca va trebui sa se prezinte la o comisie la firma respectiva in data de 28 iuni...Ce poate insemna asta? Ce inseamna comisia asta la o firma privata? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:32, 16 Iunie 2021
Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
Se poate sa nu-i mai dea deloc banii care i se cuvin pana la depunerea demisiei?
Exista posibilitatea aceasta, dar există și modalitati legale de recuperare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara Duta Violeta Duta Violeta Buna ziua. As dori sa stiu ce se poate intampla daca nu ma prezint la convocarea comisiei ptr cercetare disciplinara( in conditiile in care mi-am dat demisia ... (vezi toată discuția)
Demisie pirvuralucam pirvuralucam Buna ziua, sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)
Renunțare parțiala la preaviz Mihai-Mirella Mihai-Mirella Cum reușesc sa conving angajatorul sa renunțe la 4 zile de preaviz ? Menționez ca in contract am stipulate 20 de zile lucrătoare de preaviz și eu pot sa ... (vezi toată discuția)