avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna seara Speta este urmatoarea: Se organizeaza ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna seara Speta este urmatoarea: Se organizeaza concurs pentru ...

Buna seara

Speta este urmatoarea:
Se organizeaza concurs pentru ocuparea functiei de referent IA (studii medii) in cadrul structurii financiar contabile din cadrul spitalului. Se solicita, in conformitate cu prevederile Ordinului nr. 1470/2011, printre altele, studii medii cu diploma de bacalaureat si vechime in specialitate 6 ani si 6 luni. Isi depune dosarul un candidat care are vechime 11 ani in functia de contabil, in diverse institutii publice, el fiind, la momentul depunerii dosarului, conform adeverintei din Revisal, contabil IA.
Intrebarea este:
Se acceptam dosarul sau se respinge pentru neindeplinirea conditiilor de vechime solicitate?
Consilierul juridic opineaza ca trebuie respins dosarul pentru ca nu are vechime in specialitatea postului (post de referent in cadrul unei structuri financiar contabile), ceea ce este aberant pentru ca acest post, pe de o parte, nu necesita o specializare anume, conferita de o scoala postliceala sau liceu de profil, iar, pe de alta parte, candidatul are vechime ca si contabil in structura financiar contabila din cadrul altor entitati publice, deci ar avea si vechime in specialitate.
A doua intrebare este:
Daca i se accepta dosarul si candidatul castiga concursul , nu trebuie, obligatoriu, sa fie incadrat ca referent IA?
A treia intrebare este:
Cum se interpreteaza vechimea in specialitate, prevazuta in ordin, pentru postul de referent cu studii medii, daca postul nu necesita o specializare anume (in urma finalizarii unor studii postliceale sau liceale de profil)? In acest caz vechimea in specialitate poate fi interpretata ca si vechime in munca sau vechime in posturi unde au fost indeplinite atributii similare sau identice cu ale postului scos la concurs?
As dori, va rog, raspunsuri si din partea unor consilieri juridici sau a unor persoane care activeaza in cadrul unor structuri resurse umane din institutii publice sau chiar unitati sanitare.

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Schimbare incadrare la absolvire facultate petu petu Sunt sef birou intr-o institutie publica.Am o vechime in munca de 23 ani.Pana in anul 2008 am fost incadrata ca si contabil IA cu delegatie de sef birou.In ... (vezi toată discuția)
Modificare conditii specifice concurs contabil sef hp777 hp777 Buna ziua. Doresc sa stiu daca o institutie de aparare si ordine publica, care organizeaza un concurs de contabil sef are ca si conditii specifice pt. postul ... (vezi toată discuția)
Incadrare conform studiilor magda2007 magda2007 Sunt asistent de igiena si sanatate publică în urma absolvirii unei scoli postliceale de specialitate , am 16 ani vechime in muncă in aceiaşi unitate, iar ... (vezi toată discuția)