avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitarea judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitarea judecatoreasca

Am fost condamnat la o pedeapsa cu executare de 9 ani si 6 luni compusa din pedeapsa principala de 5 ani la care au fost adaugate sporuri 4 ani si 6 luni inselaciune si grup infractional. Am fost eliberat in 2017 martie si am plecat din tara. Intrebarea mea este in cat timp pot cere reabilitarea si cum pot dovedi ca nu am avut bani sa platesc cheltuielile si despagubirile. Eu toata aceasta perioada am lucrat la negru la o spalatorie auto . Daca nu reusesc sa fac reabilitarea nimeni nu ma va angaja cu acte. Si nu imi permit sa platesc avocat asa ca .......
Cel mai recent răspuns: waldan , utilizator 21:25, 22 August 2024
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fara sa platiti nimic, nu o sa va reabilitati, incercati sa intelegeti.
Sunt situatii in care depagubirile aberante impuse de instante nu pot fi achitate, nu ar fi rau daca am sti mai multe detalii despre aceste despagubiri, in ce cuantum sunt, poate omul chiar nu poate sa plateasca, nu intotdeauna putem vorbi de rea credinta, observ ca pe internet unele persoane pun etichete prea repede

Av. Liviu Voinea a scris:

Reabilitare fara a achita despagubirile civile,in conditiile in care sunteti apt de munca...
Nu cred!

In 5 ani sa nu achitati nimic dovedeste rea credinta chiar.

Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2021
Karapok, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Kerapok:
Utilizatorul nu a platit niciun leu din ”despagubirle aberante” stabilite printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si probabil nici din cheltuielile de judecata, pare si apt de munca, ce anume detalii mai vreti sa stiti? Vreti sa stiti ceva de persoanele vatamate care probabil nu isi recupereaza paguba? sau din aceasta perspectiva nu analizati?

Ma scuzati pentru ceea ce spun. Cunosc persoane care castiga foarte putin si totusi au economisit. Cum? Deschideti un cont la o banca de ex cum ar fi BT la noi. si puneti in acel cont, de exemplu, 10 lei pe luna (puteti sa puneti pe masura ce va permiteti chiar mai mult)) . Iata, insa ca cu doar 10 lei pe luna, in 12 luni se strang 120 lei si in 5 ani se strang 600 lei si in 10 ani se strang 6000 lei. Si asta fara un efort colosal. Apoi la fiecare cheltuiala pe care o faceti verificati de mai mute ori inainte sa platiti, daca cheltuiala e necesara: de ex e necesar sa aprind aceasta tigare? e necesar sa beau acest suc ? Cu ce ma ajuta pe mine aceasta cheltuiala: ma face mai sanatos, este ea necesara sau e doar un moft? Cati bani cheltui in fiecare luna pe acest moft, cati bani cheltui pe an pe acest moft? Sunt alimente sanatoase si iefitne si sunt alimente scumpe, ca ex 1 prajitura costa 7 lei comparativ cu 1 kg de mere care costa 4 lei, intrebarea e in cat timp consum o prajitura si , in cat timp consum 1kg de mere, care e mai sanatoasa prajitura sau marul? Cititi cartea "Cel mai bogat om din Babilon" , o sa va lumineze in privinta banilor si o sa stiti ce sa faceti referitor la bani si nu veti avea la batranete, a va plange, de lipsa banilor. Cand reusiti sa strangeti 10 mii lei faceti depozite cu dobanda la banci sau la stat. Persoana de care spuneam la inceput ca are venituri foarte mici, acum la 86 ani are 20 mii euro economisiti. Tot timpul a avut salariul minim, are pensie extrem de mica. De asemeni luati in considerare sa intoarceti binele pe care l-ati primit de la straini catre cei carora le-ati facut rau si care banuiesc ca tot straini va erau si nu familie.
route, utilizator
Persoana de care spuneam continua sa munceasca la aceasta varsta, plateste de ex curentul 15 lei pe luna si apa 5lei, are smartphon xiaomi sta pe youtube si pe facebook, are cea mai mica amprenta de carbon din toate persoanele pe care le cunosc. .
route, utilizator

Alte discuții în legătură

Reabilitare inainte de termen buna ziua am fost condamnat definitiv pe 6.11.2016 la 3 ani si ... Traian U Traian U Buna ziua am fost condamnat definitiv pe 6.11.2016 la 3 ani si 8 luni cu executare si 5 ani pedeapsa complementara. Am iesit conditionat pe 10.07.2018. Pot ... (vezi toată discuția)
Interesat - cazier curat lupudumit lupudumit Am fost condamnat la 1,6luni cu suspendare si 3ani termen incercare in 2006 cind scot cazierul mi se trece tot in el ce trebuie sa fac sau cum pot sa fac sa am ... (vezi toată discuția)
Reabilitatea ! nrafiroiu nrafiroiu Buna dimineața ,soțul meu a avut o condamnare de 4ani jumătate as dori și eu să știu în câți ani constă reabilitare! Pedeapsa a făcut-o toată! (vezi toată discuția)