avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Service auto autorizat RAR refuza sa verifice/repare ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Service auto autorizat RAR refuza sa verifice/repare pe garantie

In data de 15 iulie 2020 am schimbat kit ambreiaj + volanta la un service auto autorizat RAR din Bucuresti, cost aprox. 5000 lei. Imediat dupa preluarea masinii am simtit ceva in neregula cu masina dar am crezut ca se intampla din cauza ca e nou. La nici 2 saptamani am inceput sa am probleme mari cu ambreiajul (atat de mari incat am filmat si se aude si pe filmare problema). M-am reintors la serviceul auto si au spus ca problema este in alta parte (la pedala, si mi-au uns pedala). Am plecat cu gandul ca s-a rezolvat. La nici 10 minute de condus la fel de prost mergea. Le-am spus acest lucru dar nu am mai reusit sa ajung pana anul acesta la serviceul auto din motive personale de sanatate. Intre timp am mers cu masina stricata pana anul acesta cand m-am intors iar la ei la service si de data aceasta au spus ca vor unge pedala....si ca nu are nimic masina si ca mi se pare mie, cu toate ca oricine se urca in masina isi da seama ca masina are probleme. Ei refuza sa imi desfaca piesele deoarece necesita 1 zi de lucru pierduta pe garantie. Eu doresc sa merg la alt service auto autorizat RAR sa repar masina la ei si sa schimb piesele stricate conform devizului pe care il voi primi. Intrebarea mea este urmatoarea: Se pot recupera banii pe piese si pe manopera de la primul service, cel care refuza sa imi ofere garantia? Eu am fost la ei dupa 2 saptamani iar manopera are garantie 3 luni dar au tot refuzat sa umble la piese pentru a trece cele 3 luni de garantie pe manopera. Ce pot face? Doresc banii doar pe piesele stricate si pe manopera.
Cel mai recent răspuns: Livius Laslau , Consilier juridic 23:44, 17 Iunie 2021
Faceti plangere la ANPC.
Asta voi face dupa ce voi face rost de deviz+factura de la service-ul la care voi schimba piesele stricate. Propuneti sa contactez service-ul inainte de plangere pentru a ii instiinta de faptul ca doresc banii inapoi? Credeti ca banii pe manopera ii mai recuperez? (600-700 lei manopera)
Le puteti spune ca o sa uzati de dreptul dvs. de a va adresa autoritatilor, in speta ANPC, daca nu doresc rezolvarea amiabila a situatiei si vedeti ce spun.
Comunicarea aceasta ar fi ok sa fie in forma scrisa ( mail...) pentru a o putea atasa la sesizarea catre ANPC și asa sa faceti dovada ca ati incercat sa rezolvati amiabil problema.

Si nu ar strica si un deviz de la locul in care schimbati piesele din care sa rezulte ca problema nu a fost cauzata de dvs. ci de montarea incorecta, defect din fabrica a pieselor, etc.
Ultima modificare: Joi, 17 Iunie 2021
Ionut.ion, utilizator
Am inteles, multumesc mult pentru sfaturi, voi vorbi cu dl. de la acest service sa imi faca un deviz din care sa reiasa ca problema a fost montarea defectuasa a pieselor sau defecte de fabrica. De asemenea voi trimite un email si voi astepta un raspuns in scris de la ei. In cazul in care nu primesc nici un raspuns, sa inteleg ca pot invoca acest lucru la ANPC ca un refuz de comunicare si rezolvare amiabila a situatiei.
Eu zic ca este cel mai bine asa...

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac daca un ''patron'' de service auto m-a amenintat ca ma bate si m-a injurat alexbujie alexbujie Buna seara, va rog sa ma ajutati nu stiu ce sa fac... am fost la un service auto autorizat sa schimb kit ambreiaj ei m-au sfatuit ca e mai bine sa al iau din ... (vezi toată discuția)
Garantie piese noi luate prin service auto mihaella_u mihaella_u Buna ziua, As vrea sa stiu daca serviceul este obligat sa dea certificate de garantie de la producator, in cazul schimbarii pieselor auto defecte cu unele ... (vezi toată discuția)
Problema service auto Offset Offset Salutare! Am o problema delicata cu un service auto, am inteles ca nu am voie sa postez numele asa ca voi evita acest lucru Pe data de 3 noiembrie 2014 m-am ... (vezi toată discuția)