avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prenatal si CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prenatal si CIC

Buna ziua.
As vrea sa stiu daca sunt obligata sa cer CIC dupa 42 zile de la nastere din moment ce eu sunt inca inca in prenatal. Mentionez ca sunt in prenatal din 26 noiembrie si am nascut pe data de 18 decembrie. Vreau sa beneficiez de tot prenatalul de 126 de zile, adica pana de data de 30 martie, dupa care sa fac cerere pentru CIC. Se poate?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Dinu Florentina-Daniela , utilizator 16:31, 7 Ianuarie 2010
Insasi semnificatia cuvantului "prenatal" va pune ca nu se poate.
Da, puteti solicita concediu de crestere copil la terminarea celor 126 de zile de concediu de maternitate.
In lege spune ca trebuie sa aveti cel putin 42 de zile de concediu de lauzie (postnatal), nu ca trebuie sa intrati in concediu crestere copil la 42 de zile dupa ce ati nascut.

Concediul legal de sarcina si lauzie este de 126 zile calendaristice ,din care aveti obligativitatea dec a avea postnatal 42.
Aceasta este una din conditionarile necesara acordarii concediului CIC.

Dupa cele 126 zile maternitate puteti solicita suspendarea CIM pentru a beneficia de concediu CIC.
buna. trebuie sa ai 126 de zile cumulate cele inainte de a naste plus cele dupa ce ai nascut. sa te duci cu cererea pentru a intra in concediu de ingrijire copil cu cateva zile inaintea terminarii celor 126 zile sa fii sigura ca te-au inregistrat corect ca sa ai continuitate. pentru cele 126 de zile trebuie sa ai concedii medicale de la medicul de familie vizate si stampilate pe care le duci angajatorului inaintea terminarii concediului postnatal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie dupa terminare concediu postnatal ANIROK ANIROK Buna ziua, Pe data de 26 dec 2010 am nascut,moment in care eram in concediu prenatal de 55 de zile si as vrea sa stiu dc sunt obligata sa depun actele pt ... (vezi toată discuția)
42 zile obligatorii de postnatal florin96 florin96 Va rog sa ma lamuriti si pe mine.Sotia mea vrea sa isi ia concediu prenatal retroactiv incepand cu 7 ianuarie 2009. Vrea sa-si ia cele 84 zile de prenatal dau ... (vezi toată discuția)
Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)