avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act succesiune

Act succesiune.Buna ziua.An făcut succesiunea după decesul tatălui în anul 1985 fiind patru frați și acum urmează să facem succesiunea după decesul mamei. Nu avem actul care dovedește succesiunea după tatăl nostru.Exista o arhivă la care sa apelam sau nu aveam nevoie de acest act?

Cel mai recent răspuns: Nica Angela , utilizator 12:27, 22 Iunie 2021
Da. La Camera Notarilor Publici de care aparține județul unde tatăl dvs a avut ultimul domiciliu.
Veti primi din arhiva o copie legalizată a certificatului de moștenitor, care este valabilă numai 6 luni.
Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2021
raluk0207, utilizator
Mulțumesc pentru răspuns! Deci pentru succesiunea mamei avem nevoie de acest certificat moștenitor eliberat mamei noastre în 1985 .
Da, aveti nevoie.
Pentru a stabili in mod corect masa succesorala dupa mama, trebuie verificat dacă mama a ramas moștenitoare după tata sau daca a renunțat.
Mama a rămas singură moștenitoare pentru că avem titlu proprietate pe teren agricol extravilan și intravilan unde se află casa construita împreună.Nu avem certificat moștenitor.Daca este in mediu rural casa construita in 1965 nu exista titlu proprietate și pentru casa?
Titlurile de proprietate se emit numai pentru terenuri.
Pentru casa, ar trebui sa aveti autorizatie de construire sau alte acte de proprietate

Alte discuții în legătură

Care sunt cotele aferente unei succesiuni Duca22 Duca22 Buna ziua, Care sunt cotele aferente unei succesiuni pentru 2 frati in cazul in care exista doar : 1 Certificat mostenitor fratele 1 - din 1985 dupa tata ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate pe casa ghiocelioana ghiocelioana Bună seara! Prin certificat de moştenitor, tata (defunctul), lasă ca moştenire (soţiei şi fiicei) 1/2 dintr-o casă, construită în timpul ... (vezi toată discuția)
Nelamurire certificat mostenitor goga21 goga21 Titlul de proprietate pe terenul intravilan si extravilan a fost emis pe numele tatalui meu in anul 1994 .In acelasi an tatal meu a decedat.Succesiunea s-a ... (vezi toată discuția)