Buna ziua !
Pot cere un certificat de nastere in numele tatalui meu ? doresc sa cer nationalitate intr-o tara UE si am nevoie de certificatul de nastere al tatalui , el fiind de negasit .
Cei de la prefectura mi-au spus ca pot cere in numele meu certificatul de nastere al tatalui , este adevarat ? Daca da , cui trebuie sa ma adresez si ce acte trebuie sa am ?
Va multumesc anticipat ,
Justitiarul711
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Certificatul de nastere se elibereaza doar titularului ori persoanei imputernicite de catre acesta. Nu puteti dvs. solicita certificatul de nastere al tatalui in schimb institutia/cei care va solicita certificatul sa va solicite aceasta in scris. Pe baza adresei tradusa si legalizata la un notar dvs. va adresati serviciului de stare civila de la locul de nastere al tatalui ori de la locul dvs. de domiciliu unde pe baza unei cereri la care anexati adresa de la autoritatile straine, traducerea legalizata, actul dvs. de identitate si certif. dvs. de nastere din care rezulta numele tatalui unde veti solicita o adeverinta din care sa rezulte faptul ca nasterea tatalui dvs. a fost inregistrata. (anexa 9 din HG 64/2011).