avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Refuz reziliere contract energie electrică
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Refuz reziliere contract energie electrică

Bună ziua! Am o problemă legată de rezilierea unui contract pentru energie electrică cu CEZ. Titularul de contract este decedat. Am anunțat, în calitate de moștenitor decesul, si am cerut rezilierea contractului. Angajați diferiți mi-au dat răspunsuri diferite. Unii au spus ca pot rezilia, depunând cerere de reziliere si copie după CI moștenitor. Alții mi-au spus ca doar titularul de contract poate rezilia, iar in cazul in care acesta a decedat pot prelua contractul. Am depus într-un final online actele de reziliere si mi-a fost respinsa cererea de reziliere pe motivul invocat mai sus, ca doar titularul poate rezilia. Mi s-a sugerat sa preiau contractul, ceea ce nu îmi doresc. Menționez ca exista mai multe persoane cu calitate de moștenitor, succesiunea nu a fost dezbătută, iar unul dintre moștenitori locuiește la locul de consum, consumă energie și refuză să achite facturile. S-a emis un preaviz de deconectare, dar desi termenul de deconectare a expirat și am solicitat reziliere pentru neplată, Cez refuză să deconecteze/ rezilieze. Sunt pus în situația de a acumula datorii în calitate de moștenitor fără vina mea, iar Cez refuză sa intervină, desi le-am explicat situația. Ce pot face pentru a rezolva această problemă? Mi se pare un abuz sa mi se spună ca acel contract al decedatului poate dura la nesfarsit. Cez a incheiat contract cu decedatul, nu cu mine, si contractul ar trebui să poata fi reziliat dacă titularul a murit. M-am oferit sa platesc toate datoriile in urma rezilierii, dar ei tot mă refuză. Această situație durează de 6 luni de zile.

Alte discuții în legătură

Preaviz deconectare energie electrica Alinne Alinne Bună ziua! Tatăl meu a decedat în urmă cu doi ani ,eu fiind singura moștenitoare. Am dezbătut succesiunea în termenul legal. În urmă dezbaterii ... (vezi toată discuția)
Ratele unui defunct sunt plãtite de urmași? douasunu douasunu În baza certificatului de deces am reziliat contractul unei rude de gradul II cu o firmă de telefonie, internet, tv. După o lună de zile, pe adresa ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract romtelecom, titular decedat dan_xcm dan_xcm Buna ziua, Titularul contractului Romtelecom a decedat in 2009, am pastrat abonamentul platind la zi abonamentul. Zilele trecute am decis ca doresc sa ... (vezi toată discuția)