avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartitoare telecomandate ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartitoare telecomandate ?

Buna ziua,
Repartitoarele de caldura (Siemens) au fost montate la inceputul lui 2005. Cele din baie si bucatarie , nu mai aratau corect (amestec de cifre si litere...) din 03 2009; de atunci am platit probabil "pausal"pentru cele doua...(cam 30% in plus). Defectarea (consumarea bateriei) am pus-o in seama mediului mai umed din cele doua incaperi. Ap. fiind la parter, aceste doua repartitoare erau vizibile si din exterior.... Avand in vedere o serie intreaga de sicane, puse la cale de un grup cu interese imobiliare, n-am exclus total posibilitatea ca cele doua repartitoare sa fi fost dereglate cu o telecomanda...
E semn de paranoia, sau era posibil ? Multumesc.

Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2010
Tiberiu Lazar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:06, 12 Ianuarie 2010
Ei, doamna @elga50, exact asa vroiam si eu sa zic, dar vedeti, dvs. sunteti mai talentata la capitolul "scris', asa ca mesajul este mult mai bine inteles.
Cum am ami spus si alta data lumea s-a ingesuit sa-si monteze repartitoare si robineti termostatici cu credinta ferma ca vor plati mai putin, asa pur si simplu. Am cunoscut destule familii din as. noastra care au fost f. dezamagiti de faptul ca, desi aveau repartitoare, au inceput sa plateasca mai mult... exact pentru motivele expuse in celelalte postari. Este f. adevarat ca nici nu si-au dat interesul sa citeasca niste instructiuni de folosire, cum se procedeaza cand trebuie sa faci aerisirea camerelor, etc., basca faptul ca alti proprietari au pentru tot sezonul de incalzire la 3 camere + baie si bucatarie, numai 10-20 unitati consumate.
Din cate stiu eu, aceste instrumente de decontare a energiei termice consumate au fost facute pentru prima data in tarile nordice (Norvegia, Danemarca) unde locuintele se incalzesc cu energie electrica, pretul acesteea fiind f. mic. Cu toate acestea prin aplicarea acesti metode rezultau economii insemnate.
Nu putem spune acest lucru despre situatia din RO, una ca la noi energia termica produsa este f. scumpa si in plus mentalitatea romanilor lasa mult de dorit si nu vreau sa mai comentez acest lucru.
Cu stima, A. Grecu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate gigacalorii se consuma intr-un bloc fara repartitoare? drg75 drg75 Am constatat in blocul in care locuiesc o \"ceata\" destul de deasa in ceea ce priveste intelegerea aspectelor legate calculul cotelor de caldura cu ajutorul ... (vezi toată discuția)
Nu mi se iau in calcul repartitoarele geluanghel geluanghel Buna ziua, avem repartitoare de scara si in urma cu 2 ani toti locatarii au montat repartioare pe calorifere. Dupa 2 ani si-au facut calcule(lele) si au ajuns ... (vezi toată discuția)