avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am si eu o intrebare: stie cineva in ce acte normative ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am si eu o intrebare: stie cineva in ce acte normative sunt prevazute ...

Am si eu o intrebare: stie cineva in ce acte normative sunt prevazute obligatiile angajatorului in cazul in care in mediul de lucru este prea cald (gen hale industriale) si eventual ce inseamna prea cald(de la ce temperatura interioara)?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 28 Iunie 2021
OUG nr. 99 din 29 iunie 2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în munca
[ link extern ]

art.175 C.mun.
(1) Angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca.
....

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. pot da in judecata angajatorul pentru că nu îmi ... dan nichi dan nichi Buna ziua. Pot da in judecata angajatorul pentru că nu îmi asigura condiții decente de munca și protecție contra temperaturilor extreme și radiațiilor ... (vezi toată discuția)
Cum ma pot proteja atunci când nu mai fac fata deciziilor de munca aduse în plus fata de fisa postului? Narcisa42 Narcisa42 Bună ziua, în firma unde lucrez de 20 ani, din motive economice s au făcut restructurări de personal și cei rămași nu mai facem fata lucrului și în ... (vezi toată discuția)
30 grade la serviciu avocadonet avocadonet Buna seara, la actualul loc de munca este foarte cald (30 grade celsius). Aerul conditionat nu face fata. Desi ne plangem de luni de zile, situatia nu s-a ... (vezi toată discuția)