avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Citatie pentru credit.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Citatie pentru credit.

Am primit acum vreo 2 luni o citatie la tribunal pentru un credit neplatit. Am strans mai mult de jumatate din suma, insa nu toata. Intrebarea mea este ce se poate face in aceste conditii ? Procesul are loc peste vreo 2 saptamani. Care sint urmarile daca nu reusesc sa adun toata suma si sa o achit ? Pot achita cati bani am si diferenta mai tarziu ? Atat timp cat se vede intentia de plata...
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 15:50, 14 Ianuarie 2010
Si ce ar trebui sa fac in situatia aceasta ? Sa nu ma prezint ? Sa nu recunosc procesul. Eu sper totusi sa fac rost de toata suma, sa o achit inainte si sa scap. Unde se achita banii atat timp cat nu este un cont in care sa ii pun ? Asta ca sa pot duce la tribunal copie dupa chitanta.
Nu are importanta pentru dvs. ce s-a discutat putin mai sus. Dl. Galea a atras atentia ca nu era neoie ca banca sa apeleze la instanta, putea sa va execute direct. Nu stim de ce nu a a facut acest lucru.
Dar, daca dvs. datorati intr-adevar acesti bani, si suma ceruta este corect calculata, este bine sa o platiti, chiar si pe bucatele.
Luati legatura cu banca, intrebati-i cum puteti proceda si vedeti daca nu sunt dispusi si sa amane procesul pana veti aduna si restul de bani (s-ar putea sa aveti o surpriza, si ei sa fie de acord cu asta).

Oricum, este bine sa va prezentati la proces, indiferent ce se intampla.
Sa nu recunoasteti procesul, nu aveti cum - cu sau fara dvs., procesul tot se va desfasura si se va termina cu o hotarare.
Poate ne spuneti ce obiect are litigiul in care sunteti parte. Poate mai sunt si alte lucruri ce merita a fi dezbatute despre litigiu.
Oricum suma trebuie platita si daca platiti o parte solicitati instantei un termen pentru a achita si diferenta sau poate banca accepta o rescadentare a sumei ramase.
Am reusit sa adun suma in cauza. Intrebarea mea este cu cat timp inainte pot plati la banca sa nu ma trezesc ca mi se spune ca am achitat prea tarziu ca procesul sa fie anulat? Procesul este stabilit pe 20 ian. daca ma duc pe 18 ianuarie si achit si fac si nota la tribunal ca am achitat si rog anularea procesului este tarziu ? Multumesc.
In principiu nu este tarziu. Dar nu ati spus ce obiect are acest dosar, pentru ca teoretic banca nu avea de ce sa va actioneze in judecata pentru ca are deja titlu executoriu.

Alte discuții în legătură

Ce procedura urmeaza bancile-credit neachitat? s.stefan s.stefan Buna ziua, am beneficiat de un credit nevoi personale si nu mai reusesc sa achit ratele. As vrea sa-mi spuneti ce pasi urmeaza bancile pentru recuperare. Pot ... (vezi toată discuția)
Amenintari firma de recuperare chitoiu chitoiu Servus tuturor! Am avut un credit din care am mai ramas de plata cu o suma , iar in urma cu 4 ani si jumatate nu am mai putut platii . De o buna bucata de timp ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata monageorge82 monageorge82 am luat un credit de la banca si de 3 ani nu am mai achitat si acum 4 zile ma trezesc cu o somatie de plata de la un biro executoriu prin care imi spune ca ... (vezi toată discuția)