Am primit acum vreo 2 luni o citatie la tribunal pentru un credit neplatit. Am strans mai mult de jumatate din suma, insa nu toata. Intrebarea mea este ce se poate face in aceste conditii ? Procesul are loc peste vreo 2 saptamani. Care sint urmarile daca nu reusesc sa adun toata suma si sa o achit ? Pot achita cati bani am si diferenta mai tarziu ? Atat timp cat se vede intentia de plata...
E vorba de un credit de nevoi personale luat acum 3 ani, am platit o parte, apoi am ramas fara serviciu si nu am mai putut plati ratele. Creditul neplatit a fost preluat de BCR Asigurari, am primit somatie de a achita in 15 zile, atunci nu am avut de unde si apoi a ajuns in instanta.
nu este nevoie de incheiere de incuviintare a executarii silite din partea instantei chiar daca contractul de credit este titlu executor?
era o decizie a curtii constitutionale legat de acest aspect prin care se facea referire executarea silita din cod proc. civila
raspuns pt. Ionut Roman- este nevoie de incuviintarea executarii silite, nu este nevoie de judecata, asta spuneam. Incuviintarea se face de obicei fara citarea partilor, fiind in cazul admiterii irevocabila.
@ Lennox: ca sa va putem ajuta mai mult, ar fi bine sa ne spuneti ce obiect are procesul dvs., adica ce scrie pe citatia primita. ceva de genul "in litigiu cu x, pentru .....".
Pentru ce? (dupa cum vedeti, ni se pare neobisnuit un astfel de proces, pentru ca banca va putea executa silit i fara sa va dea in judecata, nu intelegem de ce v-au dat totusi in judecata, si facem tot felul de speculatii).
Oricum, cele de mai sus raman probabil valabile, adica, daca ati luat imptumutul si nu l-ati restituit, este bine sa il restituiti acum, pentru a evita acumularea altor datorii pt. dvs. (cheltuieli de judecata, de executare silita, alte dobanzi).
Si, daca aveti banii, musai luati legatura cu banca.