avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Bună seara, cui ar trebui sa ma adresez pentru ajutor ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Bună seara, cui ar trebui sa ma adresez pentru ajutor în legătură ...

Bună seara, cui ar trebui sa ma adresez pentru ajutor în legătură cu introducerea unei noi meserii? Avocat, jurist? Mulțumesc!
Daca va referiti la introducerea unei noi ocupatii in COR , aveti mai jos prevederile legale:

HG 1352/2010
Articolul 9
Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice în colaborare cu Institutul Național de Statistică asigură, la cererea utilizatorilor, actualizarea COR în concordanță cu modificările care se produc în structura economiei naționale și în legislația specifică în vigoare.

Articolul 10
Prin actualizarea COR se înțelege ansamblul activităților care, după caz, au ca scop:
a) introducerea unor noi grupe majore, subgrupe majore, grupe minore, grupe de bază, ocupații;
b) eliminarea unor grupe majore, subgrupe majore, grupe minore, grupe de bază, ocupații;
c) redenumirea și/sau mutarea unor noi grupe majore, subgrupe majore, grupe minore, grupe de bază, ocupații.


Ordin nr. 270 din 12 iunie 2002 privind aprobarea Procedurii de actualizare a nomenclatorului Clasificarea ocupatiilor din România
[ link extern ]
Da, mă refer la introducerea unei noi ocupatii în COR, am citit prevederile legale, mulțumesc, doresc ajutor în această direcție, pentru a întocmi actele necesare, depunere, etc.. Fiind o documentație stufoasă as dori sa plătesc pe cineva care are experienta în domeniu. M-am gândit ca exista aici un avocat/jurist care știe cum se procedează. Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilierii juridici dispar ca profesie conform noului cor? myrchis myrchis se pare ca ni se pregateste ceva frumos de catre acest guvern minunat .. prin noul COR cu aplicare din 2011 ..profesia de consilier juridic va disparea din ... (vezi toată discuția)
Cod cor de 4 cifre MIRELAIONICA MIRELAIONICA Vreau să ştiu dacă pot trece in contractul individual de muncă codul cor 9411 - Ajutori la prepararea produselor alimentare de tip \"fast-food\"???:\"> (vezi toată discuția)
Cor 2011 plus mobile plus mobile Buna ziua, doresc sa angajez o doamna pe postul de Gestionar depozit, cand dau pentru alegerea cor apare cu 413101. Avand si monitorul oficial din 08.08.2011 ... (vezi toată discuția)