avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati, am facut un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati, am facut un Contract de ...

Buna ziua
V-a rog frumos sa ma ajutati,am facut un Contract de intretinere insotit sii de un Testament cu tatal meu care locuia la noi de trei ani in strainatate. si pe care de altfel il intretineam tot de atunci.(2018)Dupa incheierea Contractului de intretinere cit si al Testamentului,la trei saptamini ,tatal meu a fost internat de urgenta la spital ,iar la citeva zile dupa internare din pacate a decedat.V-a rog sa i-mi spuneti ,mai e valabil Contractul de intretinere intre mine si tatal meu si Testamentul ,daca nu a trecut nici o luna de cind a fost incheiat ?
V-a multumesc din suflet!
cum adica aveti si testament si contract de intretinere ? ce v-a dat prin contract de intretinere si ce v-a lasat prin testament ?
Si in Contractul de intretinere cit si in Testament ,e specificat ca toate bunurile mobile si imobile care ii reveneau dinsului.(adica tatalui meu) .(Testamentu-l fiind facut la sugestia unui avocat)Intrebarea e :sint valabile chiar daca tatal meu a decedat la trei saptamini dupa incheierea acestor acte ,sau nu?Am inteles ca dupa incheierea unui Contract de intretinere ,persoana trebuie s-a traiasca ce-l putin 30 de zile de la data incheierii actului,d-abia atunci intra in vigoare.
V-a multumesc mult!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul de intretinere intra in vigoare din momentul semnarii lui de catre ambele parti.
Contractul de intretinere are caracter aleatoriu. Este posibil ca persoana intretinuta sa traiasca inca 50 ani, si cel care presteaza intretinerea sa avanseze in timp niste sume, care sa depaseasca cu mult valoare imobilului transmis si la fel de posibil este ca intretinutul sa mai traiasca doar 2 luni.
Contractul nu produce niciun efect, daca la data incheierii lui, intretinutul suferea de o boala incurabila. De exemplu, partile incheie un contact de intretinere, iar transmitatorul este bolnav de cancer in faza terminala si toti stiu ca nu o mai duce mult.
In situatia dvs, depinde de cauza mortii tatalui. Daca decesul s-a produs din cauza unei boli incurabile, contractul de intretinere isi pierde valabilitatea. Daca decesul a intervenit subit, contractul este valabil.
Dar numai niste documente medicale pot confirma/infrma asta.
Va rog sa i-mi spuneti ce rol are Testamentul?
De ce mi s-a spus ca trebuie incheiat si un Testament?
Multumesc frumos!
Nici noi nu stim. Intrebati avocatul care v-a sfatuit asa.
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2021
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Nelămuriri cu privire la radierea uzufructului viager al întreținutului: pot avea probleme dacă a decedat la 16 zile de la semnarea contractului? andeim555 andeim555 Problema sau mai degraba nelamurirea mea este urmatoarea. Am incheiat un contract de intretinere cu uzufruct viager cu o persoana. La 16 zile de la ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere 5656 5656 Am incheiat un contract de intretinere cu un bunic dar in contract scrie ca bunicul nu trebuie sa decedeze in termen de 30 de zile .daca se intampla acest ... (vezi toată discuția)
Speta - anulare sau readucere in patrimoniu/plata pretului Cabinet de Avocat „Hulea Ionuț-Marius” Cabinet de Avocat „Hulea Ionuț-Marius” Bună ziua, stimaţi colegi şi forumişti împătimiţi. Vă rog să mă ajutaţi cu un sfat privind o speţă complexă, după părerea mea. Problema este ... (vezi toată discuția)