avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, ce solutie legala am pentru o organizatie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, ce solutie legala am pentru o organizatie non-profit ...

Buna ziua,
ce solutie legala am pentru o organizatie non-profit (organizatie de cult - biserica ) pentru a face un contract de prestari servicii de curatenie intre noi si o persoana fizica.
Aceasta nu poate avea contract de munca deoarece deja este unul activ.
Va rog, daca se poate, sa imi spuneti si legile carora trebuie respectate.

Multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:47, 1 Iulie 2021
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, o persoana poate incheia c.i.m. cu norma intreaga / timp partial cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga/ timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariat bugetar bulzanv bulzanv lucrez in invatamint cu norma intreaga sint angajat si la biserica cu jumatate de norma, intrebare: am dreptul sa fiu si la biserica angajat cu norma ... (vezi toată discuția)
Dacă am contract de munca nedeterminat cu 8 ore eu mai pot sa ... ale2012 ale2012 Dacă am contract de munca nedeterminat cu 8 ore eu mai pot sa imi iau un job cu 4 ore cu contract? (vezi toată discuția)
Poti sa semnezi un alt contract de munca pe perioada nedeterminata cu un alt angajator in conditiile in care inca nu ti-ai dat demisia de la actualul loc de munca? unangajat unangajat Poti sa semnezi un alt contract de munca pe perioada nedeterminata cu un alt angajator in conditiile in care inca nu ti-ai dat demisia de la actualul loc de ... (vezi toată discuția)